Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έγκυρους πολιτικούς συνομιλητές ζητά ο Ευ. Βενιζέλος

Αιχμές για τη στάση της τρόικας άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που τονίζει ότι αδικείται η χώρα

venizelosvouli1

 

Έγκυρους πολιτικούς συνομιλητές για διαπραγματεύσεις ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος και με αφορμή την συζήτηση που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες άφησε σαφείς αιχμές για την στάση της τρόικα.

Ενημερώνοντας την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας της Βουλής για τις προτεραιότητες της Ελλάδας ενόψει της ανάληψης της Ευρωπαϊκής προεδρίας από 1/1/2014, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών ήταν ιδιαίτερα επικριτικός.

«Μετά από 6 χρόνια ύφεσης διαπραγματεύσεων και εκκρεμοτήτων, με την Ελλάδα να έχει κρεμαστεί στα μανταλάκια αδικούμενη κατάφωρα από τους θεσμικούς της εταίρους είναι πολύ σημαντικό να έχει ρόλο στα εσωτερικά της ΕΕ. Η χώρα αδικείται από την συζήτηση που έχει ανοίξει για την οικονομική διαπραγμάτευση, η οποία υποτιμά τις θυσίες του ελληνικού λαού ενώ κάνει πως αγνοεί τα δημοσιονομικά επιτεύγματα», επεσήμανε και πρόσθεσε πως αυτό που ζητάει η Ελλάδα είναι οικονομική διαπραγμάτευση με έγκυρους συνομιλητές.

«Εμείς δεν ζητάμε πολιτική διαπραγμάτευση  αλλά έγκυρους πολιτικούς συνομιλητές για να κάνουμε μια οικονομική διαπραγμάτευση που να καταλαβαίνουν τα πραγματικά δεδομένα και την δυναμική των αριθμών», υπογράμμισε ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν επικριτικός απέναντι στους δανειστές και ειδικά απέναντι στο Βερολίνο, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Το ΔΝΤ, με τη συμμετοχή του οποίου σχηματίστηκε η  τρόικα δεν εγκαταστάθηκε στην καρδιά της Ευρώπης γιατί το ήθελε η ίδια η Ευρώπη, αλλά κυρίως γιατί η Γερμανία ήθελε να εκδηλώσει την απαρέσκεια στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ, ύστερα από  προόκληση που δέχθηκε από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα υποβρύχια, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας:
«Ούτε τους τίτλους του έργου δεν έχετε δει ακόμη. Αυτή η υπόθεση έχει τεράστιο βάθος και θα ειπωθούν όλα στη Βουλή. Θα αποκαλυφθεί τότε, ποιοι και τι εξυπηρετούν».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By