Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έδωσε «πάσα» στον Κεδίκογλου ο Σταθάκης

Νέος γύρος αντιπαράθεσης, με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης

nd syriza

Εκ νέου πυρά εκατέρωθεν μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τις δηλώσεις του βουλευτή του, Γιώργου Σταθάκη  σχετικά με το επαχθές χρέος.

Μιλώντας νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Σταθάκης ανέφερε συγκεκριμένα πως το 5% του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «επαχθές», καθώς, όπως είπε, το υπόλοιπο στη πλειοψηφία του είναι παραδοσιακό χρέος και προέρχεται από αγορές και συνεπώς δεν μπορεί να διαγραφεί.

«Το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης δήλωσε σήμερα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί μόνον το 5% του δημοσίου χρέους ως “επαχθές”. Όμως, η πολιτική απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, (σημείο 13.2) προβλέπει «την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους»», υπενθύμισε ο κ. Κεδίκογλου.

«Ή ο κ. Σταθάκης κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα περιμένουμε σήμερα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να μας πουν αν τελικά ισχύει το πρόγραμμά τους και –μονομερώς-  θα ‘διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους’ ή ‘μόνον το 5%’», κατέληξε.

Σήκωσε το γάντι ο ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε «κ. Κεδίκογλου διαβάζει για μια ακόμη φορά επιλεκτικά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τον συγχωρούμε. Απλώς, για την επόμενη φορά, καλό θα είναι να γνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης, ανεξάρτητα από το αν αυτό χαρακτηριστεί ως «επαχθές» ή όχι, στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής ρύθμισης για το χρέος, που διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και την ανάκαμψη της οικονομίας.»

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε ακόμα πως «εάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημερωθεί σχετικά με τις κυβερνητικές θέσεις για το ζήτημα του χρέους, το οποίο έχει αυξηθεί σε σχέση με την προ μνημονίου εποχή, ας ενημερώσει και τον ελληνικό λαό.»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By