Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Έδωσε παράσταση και στον τελικό ο Κροάτης Τσίλιτς: θριαμβευτής του US Open

Ο… τυφώνας Μάριν Τσίλιτς σάρωσε τη Νέα Υόρκη. Μετά τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις απέναντι στους Τόμας Μπέρντιχ και Ρότζερ Φέντερερ, ο Κροάτης συνέχισε τις παραστάσεις του και στον τελικό του US Open.

Cilic of Croatia poses with his trophy after defeating Nishikori of Japan in their men's singles final match at the 2014 U.S. Open tennis tournament in New YorkΟ 26χρονος τενίστας νίκησε άνετα με 3-0 σετ (6-3, 6-3, 6-3) τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι, μέσα σε 1 ώρα και 54 λεπτά και κατέκτησε το πρώτο Grand Slam της καριέρας του. Ετσι, έγινε ο πρώτος Κροάτης που κατακτά ένα από τα τέσσερα κορυφαία τουρνουά τένις, μετά τον προπονητή του, Γκόραν Ιβανίσεβιτς, που θριάμβευσε το 2001 στο Wimbledon. Και όλα αυτά, ενώ πέρυσι είχε υποχρεωθεί να απουσιάσει από το US Open εκτείνοντας ποινή 4μηνου αποκλεισμού λόγω ντοπαρίσματος, επειδή είχε πάρει κατά λάθος ένα απαγορευμένο συμπλήρωμα διατροφής!

Ο Τσίλιτς ήταν πραγματικά ασταμάτητος. Με όπλο το «θανατηφόρο» σερβίς του και τα δυνατά του χτυπήματα, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ιάπωνα. Ο Νισικόρι φάνηκε να έχει την ευκαιρία του στο 7ο γκέιμ του τρίτου σετ, όταν είχε τρία break points για να μειώσει σε 4-3 και να σερβίρει μετά για την ισοφάριση, όμως ο Κροάτης είχε όλες τις «απαντήσεις».

Ετσι ο Τσίλιτς έγινε ο πρώτος τενίστας που κατακτά το US Open όντας εκτός της πρώτης 10άδας της κατάταξης του τουρνουά στη χαμηλότερη θέση (14ος), μετά τον Πιτ Σάμπρας που το 2002 το κατέκτησε όντας στο Νο 17 του ταμπλό. Παράλληλα, από σήμερα θα φιγουράρει στο Νο 9 του κόσμου, από Νο 16 που ήταν πριν το US Open, επιστρέφοντας στην κορυφαία 10άδα για πρώτη φορά μετά το 2010! Επιπλέον, έγινε πιο πλούσιος κατά 3 εκατ. δολάρια!

By