Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έκαναν πολυτελή ζωή με πλαστές πιστωτικές κάρτες

Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται ότι ταξίδευαν σε διάφορες χώρες, όπου με τη χρήση των πλαστών πιστωτικών καρτών διήγαγαν πολυτελή βίο, αγοράζοντας ακριβά προϊόντα και υπηρεσίες

astynomia.unblogger

Απάτη με πιστωτικές κάρτες-κλώνους αποκάλυψαν αστυνομικοί του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για δύο υπηκόους Αυστραλίας, ηλικίας 35 και 28 ετών, κι έναν 24χρονο υπήκοο Χονγκ Κονγκ, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για σύσταση συμμορίας, απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, όπως και για παραβάσεις των νόμων περί προσωπικών δεδομένων και ναρκωτικών.

Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται ότι ταξίδευαν σε διάφορες χώρες, όπου με τη χρήση των πλαστών πιστωτικών καρτών διήγαγαν πολυτελή βίο, αγοράζοντας ακριβά προϊόντα και υπηρεσίες, τον λογαριασμό των οποίων πλήρωναν τα ανυποψίαστα θύματά τους, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ. Η αστυνομική έρευνα για τη δράση τους συνεχίζεται, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

By