Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έκανε… πάρτι ο Παναθηναϊκός με την Αρμάνι Μιλάνο (90-63)!

Ένας εξαιρετικός Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε πάρτι το ντέρμπι κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο καθώς πήρε τη νίκη με 90-63 για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων της Ευρωλίγκας.

1167367Οι πράσινοι έκαναν ο,τι ήθελαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ και με κορυφαίους τους Μπατίστα (15π.), Σλότερ (11π.), Παππά (11π.) και Διαμαντίδη (8 ασίστ) πήραν σπουδαία νίκη κόντρα στην Αρμάνι και έβαλαν γερές βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Απ” την άλλη, η Αρμάνι «πνίγηκε» στην εξαιρετική άμυνα των πρασίνων και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να φανεί απειλητική, γνωρίζοντας την τρίτη της ήττα στη φάση των ομίλων.

Μπήκε φουριόζος!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση θυμίζοντας την απόδοση που είχε πιάσει στο παιχνίδι κόντρα στη Φενερμπαχτσέ καθώς οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ξεκίνησαν με 3/3 τρίποντα στα πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου.

Ωστόσο, όλα ξεκινούσαν από την άμυνα, όπου οι γηπεδούχοι δεν άφησαν σχεδόν σε καμία επίθεση την Αρμάνι να παίξει το παιχνίδι της και να πάει σε επιθέσεις man to man. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, στο πρώτο δεκάλεπτο κατάφερε με την εμπειρία και την οξυδέρκειά του να μοιράσει πέντε ασίστ και να μπορέσει έτσι να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των Ιταλών.

Οι παίκτες του τριφυλλιού έδειχναν πλουραλισμό στην επίθεση καθώς μπορούσαν με ευκολία να σκοράρουν είτε από την περιφέρεια είτε από το «ζωγραφιστό» και έτσι είχαν το προβάδισμα σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, στο τέλος του οποίου προηγούνταν με 23-13.

Μπατίστ-α!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Αρμάνι προσπάθησε να ανεβάσει στροφές και κατάφερε με ένα μικρό σερί να μειώσει τη διαφορά ακόμα και στους τέσσερις πόντους (28-24). Οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι προσπαθούσαν να τρέξουν το παιχνίδι και να «χτυπήσουν» τον Παναθηναϊκό στα miss match, θέλοντας με ατομικές ενέργειες να πάρουν το πάνω χέρι.

Κάπου εκεί όμως ο Μπατίστα φώναξε βροντερό παρών. Ο Ουρουγουανός σέντερ του Παναθηναϊκού βρισκόταν σε εξαιρετική μέρα, κάνοντας… πάρτι κάτω από το καλάθι των Ιταλών. Ο τεχνικός της Αρμάνι προσπάθησε να τον σταματήσει τόσο με τον Σάμουελς, όσο και με τον Τζέιμς αλλά κανείς τους δεν μπόρεσε να τον κοντράρει με τον παίκτη των πρασίνων να σημειώνει απανωτά καλάθια και να δίνει πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του. Απόδειξη της μεγάλης εμφάνισης του Μπατίστα ήταν και οι 13 πόντοι που σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο.

Εκτός του Μπατίστα, εξαιρετικός ήταν και ο Γιάνις Μπλουμς. Ο Λετονός γκαρντ κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να πετύχει δύο τρίποντα σε ισάριθμες προσπάθειες και ανεβάζοντας τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 44-30 υπέρ των πρασίνων.

Δεν άφησε το πόδι απ” το γκάζι!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να πιέζουν και να κυνηγούν τους παίκτες της Αρμάνι σε όλο το γήπεδο, παίζοντας δυνατές άμυνες. Μάλιστα, η πίεση των γηπεδούχων απέφερε μεγάλη σύγχυση στην Αρμάνι, η οποία ήταν ιδιαίτερα νευρική σε όλη την τρίτη περίοδο με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός στο 24ο λεπτό να φτάσει τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της (56-33) έως εκείνη τη στιγμή. Ο μόνος που προσπάθησε για τους Ιταλούς να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση ήταν ο Σάμουελς, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά πράγματα, λόγω της πολύ καλής άμυνας των παικτών του Παναθηναϊκού.

Μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός ήλεγχε απόλυτα το ρυθμό του παιχνιδιού αλλά και το σκορ με αποτέλεσμα η τιμή του πριν την τελευταία περίοδο να είναι στο 71-43 και τη διαφορά στους 28 πόντους.

Συντήρηση και αποθέωση!

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ρίξει λίγο το ρυθμό και με ένα κοντρόλ παιχνίδι κατάφερνε με μεγάλη ευκολία να σημειώσει καλάθια τα οποία ξεσήκωναν τον κόσμο.

Στο παιχνίδι για πρώτη φορά πέρασαν οι Μποχωρίδης, Μαυροκεφαλίδης και Χαραλαμπόπουλος με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να τους δίνει χρόνο και να τους δείχνει εμπιστοσύνη, ξεκουράζοντας ταυτόχρονα Διαμαντίδη, Μπατίστα.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός πήρε μία σπουδαία νίκη κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο, με μία διαφορά μάλιστα αρκετά υψηλή σε μία φάση όπου οι διαφορές είναι αυτές που καθορίζουν τις προκρίσεις στις ισοβαθμίες.

Τα δεκάλεπτα:

23-13, 44-30, 71-43, 90-63.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 11 (1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 9 (2), Φώτσης 7 (1), Παππάς 11 (1), Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 6 (1), Γκιστ 9 (1), Μπατίστα 15, Μπλουμς 8 (1), Ράιτ 9.

Αρμάνι Μιλάνο (Μπάνκι): Ράγκλαντ 13 (3), Μπρουκς 11 (1), Τζεντίλε, Μέλι, Μίτσαμ, Κλέιζα 4, Τζειμς 3, Χάκετ 9 (1), Σάμουελς 18, Μος 5 (1).

By