Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έκκληση Δένδια στους εργαζόμενους της ΔΕΗ

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα στην αγωνιζόμενη επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα φέτος που ο τουρισμός πάει καλά, ανέφερε ο υπουργός

dendias

Έκκληση προς τους εργαζόμενους της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού να μην προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις απηύθηνε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με το προεδρείο της ΕΣΕΕ.

«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν σκέψεις για απεργιακές κινητοποιήσεις και θέλω να παρακαλέσω να μην κάνουν οτιδήποτε, διότι θα δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα στην αγωνιζόμενη επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα φέτος που ο τουρισμός πάει καλά» είπε ο υπουργός.

Στη συνάντηση, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα ρευστότητας, με την αξιοποίηση των υπαρχόντων τραπεζικών εργαλείων ή με τη δημιουργία νέων υβριδικών προγραμμάτων, τόσο για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, όσο και για την επιβίωση των υπαρχουσών.

Ο υπουργός, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, σχολίασε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι η σημερινή πρώτη συνάντηση είναι η αρχή μίας συνεργασίας «για τα πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εμπόριο στην Ελλάδα» και σημείωσε ότι ο στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι να μεταφερθεί ρευστότητα και, μέσω του ΕΣΠΑ, στη μαχόμενη για την επιβίωσή της επιχείρηση, όπως είπε. Παράλληλα τόνισε ότι «πρέπει να προσπαθήσουμε να διασώσουμε τις επιχειρήσεις. Αυτός είναι ο δρόμος για να εμποδίσουμε την αύξηση της ανεργίας και να τη μειώσουμε».

Να στηριχθεί η βιώσιμη μικρομεσαία επιχείρηση να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της οικονομικής συγκυρίας με υβριδικά μικροδάνεια ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, και επανέφερε την πρόταση να δημιουργηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι «έξι χρόνια αναζητούμε έναν σύμμαχο και τον βρήκαμε σήμερα. Θα αντιμετωπίσουμε τα πονηρά «προαπαιτούμενα» που δημιουργούν πολλά προβλήματα στην ελληνική οικονομία. Η μεσαία τάξη αυτής της χώρας θέλουμε την κυβέρνηση να είναι δίπλα μας και όχι απέναντί μας και σε όλο το διάστημα της κρίσης έχουμε καταθέσει τεκμηριωμένες θέσεις ώστε χωρίς δημοσιονομικό κόστος να επαναλειτουργήσει η αγορά, όχι μόνο με έμφαση στις νέες επιχειρήσεις αλλά να μείνουν ζωντανές και οι υπάρχουσες, αποδίδοντας όσα πρέπει στο δημόσιο».

By