Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έκκληση Ομπάμα για ηρεμία μετά τη δολοφονία νεαρού στο Μιζούρι

Στην τέταρτη κατά σειρά νύχτα επεισοδίων χθες μεταξύ άλλων συνελήφθησαν δύο δημοσιογράφοι

obama-museum-dedication-videoSixteenByNine600

Έκκληση για ηρεμία στην πόλη Φέργκιουσον του Μιζούρι απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και κάλεσε τις δυνάμεις επιβολής της τάξης να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση μετά τα επεισόδια βίας που ξέσπασαν όταν ένας λευκός αστυνομικός σκότωσε ένα νεαρό μαύρο.

Ο Ομπάμα έκρινε ότι η αστυνομία έχει «ευθύνη να ενεργήσει με διαφανείς» διαδικασίες για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το περασμένο Σάββατο το βράδυ, ενώ προειδοποίησε επίσης τις αστυνομικές δυνάμεις εναντίον «μιας χρήσης δυσανάλογης βίας εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών».

«Δεν υπάρχει δικαιολογία για την αστυνομία όταν κάνει χρήση δυσανάλογης βίας εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών ή ρίχνει τους διαδηλωτές στην φυλακή επειδή με νόμιμο τρόπο άσκησαν τα δικαιώματά τους που προβλέπει η πρώτη Τροπολογία» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Εντγκαρτάουν στη Μασαχουσέτη, κοντά στην περιοχή όπου περνά τις διακοπές του με την οικογένειά του.

Ο Ομπάμα υπογράμμισε επίσης ότι δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τη βία εναντίον των αστυνομικών.

«Δεν υπάρχει ποτέ δικαιολογία για τη βία εναντίον των αστυνομικών ή για εκείνους που θα χρησιμοποιήσουν αυτήν την τραγωδία ως κάλυψη για πράξεις βανδαλισμού και λεηλασιών» υπογράμμισε ο πρόεδρος σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν στην τηλεόραση.

Στην τέταρτη κατά σειρά νύχτα επεισοδίων χθες μεταξύ άλλων συνελήφθησαν δύο δημοσιογράφοι.
Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους υπογράμμισε ότι «εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η αστυνομία δεν πρέπει να εκφοβίζει ή να συλλαμβάνει τους δημοσιογράφους που απλώς προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους».

By