Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έκκληση Πάπα για ειρήνη στη Συρία και τη Μ. Ανατολή

Άφησε αιχμές για εμπόριο όπλων πίσω από τα σχέδια επίθεσης

VATICAN-SIRYA-POPE-PRAYERΜετά τη χθεσινή ημέρα προσευχής και νηστείας, υπέρ της ειρήνης στην Συρία, στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο, ο πάπας Φραγκίσκος επανήλθε σήμερα στον κίνδυνο επικείμενων πολεμικών επιχειρήσεων στη Μεσόγειο.

«Υπάρχει η υποψία ότι οι πόλεμοι χρησιμεύουν για να πωλούνται όπλα» τόνισε ο Ποντίφικας, κατά την ομιλία του στο συγκεντρωμένο πλήθος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Σε τι χρησιμεύει να κάνεις πόλεμο αν δεν είσαι ικανός να ξεκινήσεις ένα βαθύ πόλεμο εναντίον του κακού; Ο βαθύς αυτός πόλεμος συνεπάγεται την απόρριψη του αδελφοκτόνου μίσους και των αναληθών μέσων που χρησιμοποιεί, την απόρριψη της βίας σε κάθε της μορφή, της διάδοσης των όπλων και του παράνομου εμπορίου τους», διερωτήθηκε ο Ποντίφικας.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν το βράδυ του Σαββάτου την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό προκειμένου να συμμετάσχουν στην προσευχή για ειρήνη στη Συρία

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Βατικανού περίπου 100.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ποντίφικα, και πραγματοποίησαν μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις κατά τα σχέδια των ΗΠΑ για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

«Ας σταματήσει ο ήχος των όπλων» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος τονίζοντας ότι «ο πόλεμος είναι πάντα ήττα για την ανθρωπότητα»

«Σήμερα ζητώ από τον Κύριο, ότι εμείς οι Χριστιανοί και τα αδέλφια μας σε άλλες θρησκείες και κάθε άνθρωπος με καλή θέληση θα φωνάξουμε με όλη μας τη δύναμη ότι «η βία και ο πόλεμος δεν είναι ποτέ ο δρόμος για την ειρήνη», είπε ο Πάπας που πέρασε την περισσότερη ώρα προσευχόμενος σιωπηλά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By