Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έκκληση Πάπα Φραγκίσκου στους προέδρους Ισραήλ και Παλαιστίνης

Η εξαγγελία του πάπα προκάλεσε θερμές επιδοκιμασίες από χιλιάδες πιστούς , οι οποίοι παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία

papas fragkiskos_10

Να προσευχηθούν για την ειρήνη στο Βατικανό κάλεσε ο πάπας Φραγκίσκος τον Παλαιστίνιο και τον Ισραηλινό πρόεδρο, ενώ εξέφρασε την διάθεσή του να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους για την επίλυση του μεσανατολικού.

Ο πάπας Φραγκίσκος από την πλατεία των Μάγων στην Βηθλεέμ, απέναντι από την βασιλική της Γεννήσεως , απηύθυνε έκκληση στους προέδρους του Ισραήλ , Σιμόν Πέρες, και των Παλαιστινίων, Μαχμούντ Αμπάς να προσευχηθούν μαζί με του και να ζητήσουν από τον Θεό το δώρο της ειρήνης.

Ο Φραγίσκος, ο οποίος μιλούσε μετά την Θεία Λειτουργία , δήλωσε ότι προσφέρει στους δύο προέδρους την κατοικία του στο Βατικανό . «Να οικοδομήσεις την ειρήνη είναι δύσκολο, αλλά να ζήσεις χωρίς αυτήν είναι ανεπίτρεπτο», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος θέτει το Βατικανό στη διάθεση των δύο χωρών για να ξεπεραστούν οι διαφορές και να επικρατήσει η ειρήνη και η αρμονική συμβίωση στον τόπο όπου γεννήθηκε, μαρτύρησε και αναστήθηκε ο Χριστός.

Η εξαγγελία του πάπα προκάλεσε θερμές επιδοκιμασίες από χιλιάδες πιστούς , οι οποίοι παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία, ενώ και οι πρώτες αντιδράσεις των ΜΜΕ είναι θετικές.

Οι εκδηλώσεις αγάπης των ανθρώπων προς το πρόσωπο του πάπα, ο οποίος μετακινείται με ανοικτό αυτοκίνητο, είναι πάρα πολύ θερμές. Ο. Φραγκίσκος , πριν αναχωρήσει για τα Ιεροσόλυμα, θα συναντήσει παιδιά Παλαιστινίων προσφύγων.

By