Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Έκκληση Σουλτς σε Σαμαρά για εκκαθάριση τραπεζών

Συμφωνία στην ευρωζώνη για έναν ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης των τραπεζών ζήτησε ο Μάρτιν Σουλτς από τον Αντώνη Σαμαρά

samaras_schultz685
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να χρησιμοποιήσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να προωθήσει τις εργασίες για τον ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης των τραπεζών της ευρωζώνης.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς έγραψε στον κ. Σαμαρά την Πέμπτη, ζητώντας του να επιταχύνει τις διαδικασίες, καθώς ο χρόνος τελειώνει για την επίτευξη μιας συμφωνίας πριν τις ευρωεκλογές του Μαϊου. Τα κράτη μέλη πρέπει να πραγματοποιήσουν άμεσα συζητήσεις για να βρουν μια κοινή γραμμή, πιθανότατα με μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, έγραψε ο κ. Σουλτς.

Τα σχέδια για ένα ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης για τις τράπεζες της ευρωζώνης πρέπει να συμφωνηθούν από τις εθνικές κυβερνήσεις και από το κοινοβούλιο. Ο κ. Σούλτς έγραψε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι το κοινοβούλιο έχει «έντονες ανησυχίες για την έλλειψη προόδου» που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, την οποία αποδίδει και στην έλλειψη κινήσεων που έχει η ελληνική προεδρία.

Για να υιοθετήσει το κοινοβούλιο κάποια συμφωνία πριν τις ευρωεκλογές, θα πρέπει τα κράτη μέλη να έχουν καταλήξει σε αυτήν πριν τα μέσα Μαρτίου, υποστήριξε ο κ. Σουλτς.

By