Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Έκκληση της Συγκλήτου να ανοίξει το ΕΚΠΑ στις 16 Δεκεμβρίου

 Φόβους ότι μπορεί να χαθεί όλο το ακαδημαϊκό έτος εκφράζει η ακαδημαϊκή κοινότητα

panepistimio fosphotos

Έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να συνδράμουν ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο Αθηνών τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου κατέθεσε η Σύγκλητος του ιδρύματος με απόφαση που έλαβε σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση, την οποία συγκάλεσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης.

«Ο στόχος είναι να ανοίξει το εξάμηνο εάν αυτό είναι εφικτό» τόνισε ο κοσμήτορας της σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Μιχάλης Τσινισιζέλης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης. επισημαίνοντας ότι έχουν δημιουργηθεί σοβαρότατα προβλήματα εξαιτίας της διαθεσιμότητας. «Πρέπει να αρθούν οι τεχνικές δυσκολίες ώστε να επιστρέψουν οι υπάλληλοι στις θέσεις τους».

ΕΜΠ: Ξεκινούν οι εγγραφές πρωτοετών

Από αύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2014 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σύμφωνα με πράξη του πρύτανη Σίμου Σιμόπουλου.

Οι Κοσμήτορες των σχολών έχουν τη δυνατότητα να προσδιορίσουν περαιτέρω τις ημερομηνίες εγγραφών ανά εξάμηνο, εφόσον το κρίνουν σκόπιμο, μέσα στην προαναφερόμενη προθεσμία. Οι ανακοινώσεις σχετικά με τις εγγραφές κάθε Σχολής θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της κάθε Σχολής με ευθύνη της.

Στο μεταξύ, η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 να ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα που θα οριστεί από τους Κοσμήτορες των Σχολών σε συνεργασία με τα οικεία Τμήματα. Σε κάθε περίπτωση οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, όλων των κατηγοριών και περιπτώσεων, στα Τμήματα του Ιδρύματος θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2014.

Διαβάστε επίσης:  ΕΚΠΑ: Τέλος στις απεργίες, αλλά μαθήματα δεν έγιναν

(Visited 1 times, 1 visits today)
By