Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Έκρηξη Βενιζέλου μετά από ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη

«Πολιτικοί κύκλοι προτιμούν συνεργασία της ΝΔ με την ακροδεξιά»

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Αδιανόητη χαρακτηρίζει, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος την εμπλοκή της εξωτερικής πολιτικής της χώρας σε πολιτικό παιχνίδι μικρών κύκλων που δεν επιθυμούν τη συνεργασία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ γιατί προτιμούν μια συνεργασία ΝΔ και διαφόρων εκδοχών της ακροδεξιάς.

Ο κ. Βενιζέλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρεται στην αναπαραγωγή από μικρούς κύκλους, της περίεργης θεωρίας περί αποκλίσεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, στο πλαίσιο αυτού του πολιτικού παιχνιδιού.Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης, μετά τη ρηματική διακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στην Κύπρο.

Στην ερώτηση αυτή, ο κ. Κακλαμάνης είχε καταγγείλει ότι η ηγεσία του ΥΠΕΞ στην Αθήνα ακολουθεί πλέον νέα διπλωματικά ήθη, μιλούσε για ολισθήματα σε θέματα που δύναται να δημιουργήσουν προβλήματα στις διεθνείς σχέσεις αλλά και στην εθνική ασφάλεια της χώρας και τόνιζε ότι «το να φτάσουμε στο σημείο ως υπουργείο Εξωτερικών της μητέρας- πατρίδας να απαιτήσουμε από τη Λευκωσία να συνετίσει μια ευρωβουλευτή μέσω μιας ρηματικής διακοίνωσης, μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, σε μια εποχή που κανείς δεν θέλει να θυμάται».

By