Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έκρηξη με 21 νεκρούς στη Νιγηρία

Σε πολυσύχναστη εμπορική συνοικία στην πρωτεύουσα

nigeria-flag

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε πολυσύχναστη εμπορική συνοικία στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, την Αμπούτζα, σε ώρα αιχμής, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 21 άτομα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν άλλοι 17, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

«Έπειτα από μια προκαταρκτική έρευνα, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Φρανκ Μπα σε δημοσιογράφους στο σημείο της έκρηξης. Ανέφερε ακόμα ότι ένας ύποπτος έχει συλληφθεί.

Από την πλευρά του ο Μάικ Ομέρι, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε ότι επρόκειτο για μια «βομβιστική επίθεση».

«Άκουσα μια ισχυρή έκρηξη, έσπασαν τα τζάμια στα παράθυρα του καταστήματος. Τρέξαμε έξω. Πολλοί άνθρωποι έτρεξαν επίσης, ορισμένοι είχαν πάνω τους κηλίδες αίματος» περιέγραψε ο Γκίμπια Ζαφάρου, που είχε βγει για ψώνια στο σημείο.

Η έκρηξη σημειώθηκε ενώ στην περιοχή κυκλοφορούσε κόσμος για να ψωνίσει και εργαζόμενοι, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων.

«Αυτό συνέβη εν ώρα αιχμής» είπε η πηγή, η οποία εκτιμά ότι τουλάχιστον 40 οχήματα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο πολυσύχναστου εμπορικού κέντρου, έγραψε η εφημερίδα Premium Times στη διαδικτυακή της έκδοση.

Ένας μάρτυρας περιέγραψε ότι αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες ενώ οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έσπευσαν στο σημείο της έκρηξης. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε αυτοκίνητο που έμπαινε στο εμπορικό κέντρο.

Δυνάμεις του στρατού έχουν σπεύσει στην περιοχή.

«Λάβαμε πληροφορίες σχετικά με μια έκρηξη» στο εμπορικό κέντρο Emab Plaza, που βρίσκεται κοντά στην έδρα της κυβέρνησης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάνζο Εζέκιελ, ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Εκτάκτων Καταστάσεων (ΝΕΜΑ).

«Μπορούμε να δούμε τον καπνό που έχει υψωθεί στον ουρανό. Πρόκειται για μια πολυσύχναστη περιοχή. Πάντα κυκλοφορεί εκεί πολύς κόσμος κατά τη διάρκεια της εβδομάδας», εξήγησε.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ποιος βρίσκεται πίσω από την έκρηξη.

Η Αμπούτζα έγινε στόχος δύο επιθέσεων με πολλά θύματα από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ τους τελευταίους μήνες: 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Μάιο σε επίθεση με παγιδευμένο όχημα και 75 άνθρωποι σε μια επίθεση σε σταθμό λεωφορείων.

By