Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έκρηξη στον κεντρικό πετρελαιαγωγό της Υεμένης

Στόχος ενόπλων έγιναν και γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή ρεύματος στις περισσότερες πόλεις στην βόρεια Υεμένη

petrelaio

Διπλή βομβιστική επίθεση σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης και νωρίς το πρωί της Τετάρτης στον κεντρικό πετρελαιαγωγό της Υεμένης, προκαλώντας προσωρινή αναστολή των ροών ακατέργαστου πετρελαίου, σύμφωνα με το Reuters.

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση σε πετρελαιαγωγούς που ακολουθούν την ίδια διαδρομή μεταφοράς πετρελαίου μέσα σε 48 ώρες.

Εν τω μεταξύ στόχος ενόπλων έγιναν και γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή ρεύματος στις περισσότερες πόλεις στην βόρεια Υεμένη.

Οι επιθέσεις συνέπεσαν χρονικά με επιχείρηση των κυβερνητικών στρατιωτικών δυνάμεων σε ορεινή περιοχή της Υεμένης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κατάληψη του κύριου οχυρού των ανταρτών στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, όμως φυλές της Υεμένης έχουν προβεί παλιότερα σε επιθέσεις σε πετρελαιαγωγούς και αγωγούς ενέργειας. Ανάλογες επιθέσεις στο παρελθόν έχουν κάνει και αντάρτες που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.

By