Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έκτακτη επιχορήγηση 8 εκατ. ευρώ για πετρέλαιο στα σχολεία

«Προεκλογικές» βολές Μιχελάκη κατά δημάρχου Νάουσας για τα κλειστά σχολεία λόγω έλλειψης πετρελαίου

sxoleioΤην έκτακτη επιχορήγηση 8 εκατ. ευρώ για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία της χώρας ανακοίνωσε  το υπουργείο Εσωτερικών, ύστερα από συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπoυργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, αλλά και μετά το σάλο που προκάλεσαν οι καταγγελίες των δημάρχων Νάουσας και Φλώρινας.

Όσον αφορά τη φετινή σχολική χρονιά το υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκρίνει για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων σε όλους τους δήμους της χώρας 42.014.057 εκατ. ευρώ (τρίτη και τέταρτη δόση). Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, στο νομοσχέδιο που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή θα δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να παρέχουν στις σχολικές επιτροπές ό,τι είναι απαραίτητο για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, όπως πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών πάντως απέδωσε σε σκοπιμότητα την καταγγελία του δημάρχου Νάουσας, Τάσου Καραμπατζού, πως η τρίτη δόση από τις τέσσερις που καταβάλλονται για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και των λειτουργικών δαπανών στα σχολεία της περιοχής «μόλις τώρα εγκρίθηκε».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μιχελάκη «οι ισχυρισμοί του δημάρχου δημιουργούν απορία και πολλά ερωτηματικά» και όπως εκτιμά πρόκειται για  σκόπιμη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με «μόνο στόχο την προσωπική προβολή ενόψει βέβαια και των δημοτικών εκλογών».

Την Τετάρτη πάντως έμειναν κλειστά τα σχολεία τόσο στη Νάουσα όσο και στη Φλώρινα καθώς όπως κατήγγειλαν οι τοπικοί άρχοντες δεν υπήρχε επαρκές πετρέλαιο. Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο κ. Καραμπατζός τόνισε ότι τα σχολεία  ήταν κλειστά, εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου σε τέσσερα σχολεία (1 νηπιαγωγείο και 3 δημοτικά). Όλα αυτά ενώ η θερμοκρασία στις δύο περιοχές είναι κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου και ήδη έχουν πέσει τα πρώτα χιόνια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By