Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Έκτακτη συνεδρίαση των πρυτάνεων

Με θέμα τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων

fosphotos.com

Τελευταία ενημέρωση: 13:45

Σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη συνεδρίαση των πρυτάνεων στις εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου στο Λαύριο.

Στην «ημερήσια διάταξη» δεσπόζουσα θέση έχει το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων και της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, αλλά θα συζητηθούν και τα γενικότερα οικονομικά προβλήματα των ΑΕΙ.

Πάντως, ήδη η Σύνοδος των Πρυτάνεων ΑΕΙ έχει εκφράσει την άποψη ότι τα πανεπιστήμια δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν μετά την απομάκρυνση των διοικητικών τους υπαλλήλων, από τις γραμματείες των σχολών και τις άλλες υπηρεσίες τους.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση πετάει για μια ακόμα φορά το μπαλάκι στους πρυτάνεις. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωποςστον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM η κυβέρνηση  θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια.

«Είναι ευθύνη των πρυτάνεων από εδώ και πέρα, και δεν μπορώ να μην καυτηριάσω τον κ. Πελεγρίνη, ο οποίος μπορεί να έχει ταλέντο στο σανίδι ως ηθοποιός, αλλά για πρύτανης δεν κάνει ο άνθρωπος. Και τι έγινε, λέει, να χαθεί ένα εξάμηνο μπροστά στα πανεπιστήμια; Μα, μιλάς έτσι όταν τα παιδιά που έδωσαν εξετάσεις και πέρασαν στις σχολές πληρώνουν ήδη ενοίκια και έχουν έρθει με ιδρώτα και αίμα από τις οικογένειές τους;», διερωτήθηκε ο Σ. Κεδίκογλου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By