Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητά η Ουκρανία

Στη συνεδρίαση θα υποβάλλουμε στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι η Ρωσία θέλει να τορπιλίσει τις προεδρικές εκλογές με κλιμάκωση της έντασης,δήλωσε ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας

oukrania 2

Την έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε σήμερα η Ουκρανία ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα την Κυριακή, την ώρα που πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για το θάνατο τουλάχιστον 11 ουκρανών στρατιωτών  σε νέες συγκρούσεις με φιλορώσους αυτονομιστές.
«Στη συνεδρίαση θα υποβάλλουμε στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι η Ρωσία θέλει να τορπιλίσει τις προεδρικές εκλογές με κλιμάκωση της έντασης», δήλωσε ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ από το Κίεβο. 

Άλλοι 18 ουκρανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν όταν φιλορώσοι  αντάρτες επιτέθηκαν σε ένα σημείο ελέγχου του στρατού στην ανατολική επαρχία Ντονέτσκ, όπως μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο έναν μη κατονομαζόμενο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας.  Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί  αν υπάρχουν θύματα από την πλευρά των φιλορώσων. 

 

By