Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Έλεγχοι σε γνωστούς επιχειρηματίες που έλαβαν δάνειο με εγγύηση του δημοσίου

Περιλαμβάνονται γνωστά ονόματα εταιριών από το χώρο της βιομηχανίας, της μεταποίησης, των τροφίμων, της νηματουργίας, αλλά και από τον χώρο του Τύπου

Του Νίκου Φιλιππίδη

erotikmatikoΣτο «στόχαστρο» των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών μπαίνουν μετά από σύσταση των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, δάνεια ύψους 5,5 δισ. ευρώ που δόθηκαν την πενταετία 2006-2011 με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου σε 12.000 επιχειρηματίες.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται γνωστά ονόματα εταιριών από τον χώρο της βιομηχανίας, της μεταποίησης, των τροφίμων, της νηματουργίας, αλλά και από τον χώρο του Τύπου, για τους οποίους θα ελεγχθεί τι έκαναν τα χρήματα και κυρίως εάν πράγματι δικαιούνταν την εγγύηση.

Παράλληλα από «κόσκινο» θα περάσουν και 2.000 εταιρίες που έχουν υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.Μόνο για το 2012 ο αριθμός των αιτήσεων του άρθρου 99 έφθασε τις 600 που είναι ενδεικτικός της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στην αγορά.

Για το λόγο αυτό, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έδωσε εντολή για στενή παρακολούθηση των οφειλετών που έχουν αιτηθεί την υπαγωγή τους σε διαδικασία εξυγίανσης «τσεκάροντας» εκ νέου την φορολογική τους συμπεριφορά. Παράγοντας του οικονομικού επιτελείου στέκεται ιδιαίτερα στις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι ελεγκτικές αρχές και οποίες κάνουν λόγο ότι το άρθρο 99 αποτέλεσε ένα ασφαλές «καταφύγιο» για τα φυσικά πρόσωπα που εκπροσωπούν αυτές τις επιχειρήσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By