Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έληξε η περιπέτεια για τους επιβάτες του πλοίου «Πρέβελης»

Κανένα σοβαρό πρόβλημα δεν διαπίστωσαν οι επιθεωρητές του ιταλικού νηογνώμονα RINA στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο  στο λιμάνι της Σαντορίνης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κανένα σοβαρό πρόβλημα δεν διαπίστωσαν οι επιθεωρητές του ιταλικού νηογνώμονα RINA στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης» στο λιμάνι της Σαντορίνης, που τα ξημερώματα με 70 άτομα πλήρωμα και 190 επιβάτες, προερχόμενο από τον Πειραιά, προσάραξε στη νησίδα Ασπρονήσι. Το πλοίο, που αποκολλήθηκε με ιδία μέσα, αφού πρώτα διενεργήθηκε προληπτικός έλεγχος από ιδιώτη δύτη για τυχόν ρήγμα, αναχώρησε τελικά στις 3:30 το μεσημέρι από το λιμάνι Αθηνιός της Σαντορίνης, με 78 επιβάτες 11 φορτηγά 10 οχήματα και 3 δίκυκλα για τους επόμενους προορισμούς του.

Το «Πρέβελης» είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά- Μήλο- Θήρα- Ανάφη- Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο. Τα αίτια της προσάραξης δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί και φως στα αίτια αναμένεται να δώσει η προανάκριση που έχει αναλάβει το λιμεναρχείο της Σαντορίνης.

By