Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Έλλειψη επιχειρημάτων και προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Συζήτηση στη Βουλή για την «μικρή ΔΕΗ»

Boulh

Κορυφώνεται αύριο στη Βουλή η συζήτηση για τη μικρή ΔΕΗ με το ενδιαφέρον όλων να στρέφεται στο αν θα συγκεντρωθούν οι 120 υπογραφές που απαιτούνται βάσει του συντάγματος για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Η συζήτηση ξεκίνησε το απόγευμα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής με τους βουλευτές της συμπολίτευσης να τάσσονται υπέρ του μεταρρυθμιστικού εγχειρήματος και σύσσωμη την αντιπολίτευση να καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι βγάζει στο σφυρί τον ενεργειακό πλούτο της χώρας.

«Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση προχωρά στην απόσχιση της ΔΕΗ με στόχο το ξεπούλημα της καθετοποιημένης εταιρίας στα ιδιωτικά μονοπώλια», είπε ο Αθ. Πετράκος από τον ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι ως κυβέρνηση θα ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Ζήτησε να διενεργηθεί το δημοψήφισμα, ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν. Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ τάχθηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντέκρουσαν την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για έλλειψη επιχειρημάτων και προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης που χρησιμοποιεί απαράδεκτους και αναληθείς ισχυρισμούς.

By