Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Έλληνας Ισλαμιστής που «ακολουθούσε» ο βομβιστής της Βοστώνης [βίντεο]

Θεωρείται από τους πιο ακραίους Ισλαμιστές, ενώ το κανάλι με τα κηρύγματά του στο YouTube ακολουθούσε ο βομβιστής του Μαραθωνίου της Βοστώνης.

islamistis 01Ο λέκτορας Hamza Tzortzis πρώην μέλος της ριζοσπαστικής ομάδας Hizb ut-Tahrir, έχει εμφανιστεί σε αρκετές εκδηλώσεις. Ο Tzortzis είναι ένας «συναρπαστικά πειστικός και όμορφος «ακραίος», που σύμφωνα με πηγές συμμετείχε σε ένα κανάλι του YouTube που το ακολουθούσε ο ύποπτος για τις βόμβες της Βοστώνης, Tamerlan Tsarnaev, αναφέρουν οι Times. Έχει μάλιστα δηλώσει ότι οι Μουσουλμάνοι «απορρίπτουν την ιδέα της ελευθερίας του λόγου, και ακόμα και την ιδέα της ίδιας της ελευθερίας.»

Άλλος ένας ομιλητής που εμφανίστηκε σε Βρετανικά πανεπιστήμια ήταν ο Dr Khalid Fikry, ο Αιγύπτιος κληρικός που έχει υπερασπιστεί καταδικασμένους τρομοκράτες. Σύμφωνα με μια ηχογραφημένη ομιλία του στην Ισλαμική Κοινότητα του Πανεπιστημίου του Westminster, ζήτησε την εισαγωγή της πολυγαμίας (του δικαιώματος γάμου με πολλές γυναίκες) και ζήτησε από τις Αρχές να ξεκινήσουν να κόβουν τα χέρια των ληστών για να μην «τομλήσουν να κλέψουν».

Ο Usama Hasan, που κάποτε ήταν Ισλαμιστής αλλά πλέον είναι ακτιβιστής εναντίον του εξτρεμισμού, είπε ότι οι ακραίες ομάδες έχουν «κάνει κατάληψη» στις Ισλαμικές κοινότητες κορυφαίων πανεπιστημίων. «Αρνούνται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης σε άλλους Μουσουλμάνους φοιτητές, οι οποίοι φιμώνονται και τρομοκρατούνται απ” τους σκληροπυρηνικούς», προειδοποίησε.

Ο Hamza Tzortzis μιλάει για την Ελλάδα (κι επίσης κλαίει!)

(Πηγή: offsite.com.cy)

By