Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Έλληνες ομολογιούχοι κατά PSI

psi kourema xreos omologa

Αποφασισμένοι να προβούν σε νομικές κινήσεις για να διεκδικήσουν τα χρήματα τους δηλώνουν Έλληνες ομολογιούχοι.

psi kourema xreos omologa
© FOSPHOTOS Alexandros Katsis

Την πιθανότητα ομαδικής αγωγής κατά εγχώριων και διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων μελετά ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, ο οποίος εκπροσωπεί 15.000 Έλληνες, που ζητούν αποζημίωση για το κούρεμα 75% στην αξία των επενδύσεων τους σε ελληνικά ομόλογα. 

Σχετικές δηλώσεις έχει κάνει ο επικεφαλής του Συλλόγου, Γιάννης Μαρινόπουλος, στους Financial Times. Ο κ.Μαρινόπουλος δηλώνει ότι τα μέλη του Συλλόγου, ο οποίος ξεκίνησε ως μία ομάδα διαμαρτυρίας στο facebook, θα κινηθούν μαχητικά με νομικό τρόπο για περιπτώσεις αμέλειας, σύγκρουσης συμφερόντων, χειραγώγησης σε Credit Defaults Swaps (CDS) και συναλλαγές με εσωτερική πληροφόρηση σε ελληνικά ομόλογα το διάστημα, που προηγήθηκε πριν βγει η Ελλάδα από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου τον Απρίλιο του 2010.

Με το Σύλλογο συνεργάζεται ο Ιωάννης Κυριακόπουλος, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ανωνύμου Εταρείας Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων του ΙΚΑ και των λοιπών ασφαλιστικών οργανισμών, ο οποίος σήμερα είναι επικεφαλής του γραφείου της αμερικανικής εταιρείας  Kyros Law στην Αθήνα.

Η Grant & Eisenhofer, κορυφαία νομική εταιρεία των ΗΠΑ για τα δικαιώματα των επενδυτών έχει κλείσει συνεργασία για τη συγκεκριμένη υπόθεση με την Kyros Law, η οποία στο παρελθόν έχει διεκδικήσει και έχει πετύχει αποζημιώσεις για τα 3.000 μέλη της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας, μετά την ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα το 2008.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By