Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έμμεση επιβεβαίωση των απολύσεων στα δημοτικά ραδιόφωνα

Ουσιαστικά δεν διέψευσε ο Γιάννης Μιχελάκης τις πληροφορίες περί 700 απολύσεων στα δημοτικά ραδιόφωνα, καθώς μίλησε για αναδιάρθρωση μετά την αξιολόγηση.

MixelakisΟ υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε  ότι πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών και μετά η αναδιάρθρωσή τους, θέλοντας να απαντήσει στα σχετικά δημοσιεύματα για μαζικές απολύσεις στα δημοτικά ραδιόφωνα.  Πρόσθεσε, όμως, πως μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα κανείς κανένα σενάριο αναφορικά με την κινητικότητα.

Επισήμανε ότι για πρώτη φορά υπάρχει η συναίνεση όλων των φορέων στους ΟΤΑ για να γίνει η αξιολόγηση και οι δήμοι συνεργάζονται. Διαβεβαίωσε, ακόμα, ότι δεν θα γίνουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους ΟΤΑ.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσληφθούν μέσω ΕΣΠΑ με κοινωνικά κριτήρια από τον ΟΑΕΔ 3800 σχολικοί φύλακες, τονίζοντας ότι έχουν μπει σε διαθεσιμότητα 2234. Το 10% των δημοτικών αστυνομικών θα εξαιρεθεί από την μετακίνηση, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σε άλλη δήλωση του στο ΑΠΕ είπε: «Όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση σε όλες τις δομές και το προσωπικό των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Ειδικά για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανήκουν σε δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού. Οι δήμοι είναι εκείνοι που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις στα πλαίσια της αξιολόγησης, που θα κάνουν. Επαναλαμβάνω ότι είμαστε κατά των οριζόντιων περικοπών με την προϋπόθεση να προχωρήσει η αξιολόγηση στους ΟΤΑ» .

(Visited 1 times, 1 visits today)
By