Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ένα βήμα πίσω για τους πλειστηριασμούς

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα αναζητήσουν κατά τη σημερινή τους συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη τη χρυσή τομή για το θέμα των πλειστηριασμών.

sfyri pleistiriasmoi«Η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς δεν είναι του παρόντος, το θέμα άνοιξε πολύ νωρίς», έλεγαν από το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της σημερινής σύσκεψης του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, στην οποία συμμετέχουν και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, παραδεχόμενοι εμμέσως ότι ήταν λάθος να τεθεί το ζήτημα της άρσης αναστολής πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία με τον τρόπο και στο χρόνο στον οποίο τέθηκε.

Ο κ.Σαμαράς και ο κ.Βενιζέλος θα πρέπει να καταλήξουν στη βασική κυβερνητική γραμμή σήμερα, αν και η ρύθμιση αυτή καθεαυτή θα έρθει πολύ αργότερα. Έτσι κι αλλιώς πρέπει πρώτα η κυβέρνηση να πείσει την τρόικα πως δεν πρέπει να γίνει άρση γενικώς και αορίστως, με δεδομένο μάλιστα ότι ένα θέμα που δεν αποτελεί προαπαιτούμενο κινδυνεύει να προκαλέσει εκλογικό «ατύχημα».

Ο πρωθυπουργός θέλει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης να είναι σε θέση να ανακοινώσει κάτι θετικό και στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται πλέον παράταση του καθεστώτος προστασίας για την πρώτη κατοικία με την εξαίρεση πλουσίων ιδιοκτητών και εμπορικών ιδιοκτησιών και εξοχικών, τα οποία εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 10.000.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη μεταξύ των υπουργών Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Οι βουλευτές τηρούν στάση αναμονής μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις. Οι γαλάζιοι δηλώνουν ικανοποιημένοι που «το θέμα πήρε πάνω του ο πρωθυπουργός». Όμως η άρση αναστολής των πλειστηριασμών ανέδειξε για άλλη μία φορά την κακή σχέση του κ.Βενιζέλου με τον κ.Στουρνάρα, που αποτελεί μόνιμο «αγκάθι» στη δικομματική. 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By