Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ένα σπίτι από μπαμπού!

[space=»8″]Η Elora Hardy, πρώην print designer της Donna Karan Collection, σχεδίασε για την οικογένεια του Sumant και της Myriam Sharma μία κατοικία αποκλειστικά από κορμούς μπαμπού, στο Bali της Ινδονησίας.

[pullquote style=»border-left»]Το εγχείρημα αυτό δεν ήταν διόλου εύκολο. Η κατασκευή του έγινε μέσο μακέτας και όχι μέσο σχεδίων. Για κάθε κομμάτι που προσθέτονταν υπήρχε το ανάλογο μικρότερο τοποθετημένο ήδη πάνω στη μακέτα. Το τροπικό βροχερό κλίμα έκανε την διαδικασία ακόμα πιο δύσκολη.

Το αποτέλεσμα όμως δικαίωσε κάθε προσπάθεια: Μόλις φθάσεις στην είσοδο-σήραγγα, συνειδητοποιείς ότι έχεις αφήσει πίσω σου τα συνήθη όρια της αρχιτεκτονικής. Ο κύριος χώρος στο τέταρτο πάτωμα είναι ανοιχτός, εκτός από το powder room, που εσωκλείεται σε ένα τεράστιο πλεκτό καλάθι. Στους υπόλοιπους έξι ορόφους μοιράζονται τα υπνοδωμάτια, η βιβλιοθήκη και το σπα.

Όλα τα έπιπλα έχουν σχεδιαστεί από την Εlora. 
Το σπίτι έχει διαμορφωθεί ώστε να προστατεύεται απόλυτα από τη βροχή, ενώ δεν τίθεται θέμα για την αντοχή της δομής του, αφού τα μπαμπού που χρησιμοποιήθηκαν έχουν περάσει και τα πιο σκληρά τεστ.[/pullquote]

[custom_gallery id=»83075″]

 

By