Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ένα smartphone να το φορέσεις

Το σχεδιαζόμενο «i-Watch» θα  φοριέται ως ρολόι

Apple iWatch

Έχουν διεισδύσει στη ζωή των περισσότερων σε τέτοιο βαθμό που πλέον δύσκολα συναντάς κάποιον που δεν έχει smartphone αλλά μια απλή συσκευή κινητής τηλεφωνίας. Η επόμενη μόδα θα είναι όπως φαίνεται στην αγορά να τα φοράμε κιόλας.

Ένα τέτοιο smartphone είναι το αποκαλούμενο «i-Watch» το οποίο φέρεται ότι αναπτύσσει η Apple.

Σύμφωνα με το Bloomberg η Apple έχει επιστρατεύσει μια ομάδα περίπου 100 σχεδιαστών που εργάζονται πάνω σε μια συσκευή που θα φοριέται στον καρπό όπως το ρολόι και που θα έχει δυνατότητες του  iPhone και του iPad».  Ωστόσο η εταιρεία ακόμα δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα.

Την ίδια ώρα ένας Νοτιοκορεάτης σχεδιαστής προτείνει το Limbo, ένα τηλέφωνο, με πάχος 6,1 χιλιοστών και οθόνη 4,3 ιντσών, που είναι τόσο εύκαμπτο ώστε να φοριέται ως ρολόι.

Η συσκευή, που χρησιμοποιεί λειτουργικό Android, αποτελείται από τρία σκληρά και δύο εύκαμπτα τμήματα και διαθέτει μία κάμερα των 8 και μία 1,3 ΜΡ. Το βασικό πλεονέκτημα του Limbo είναι πως, ενώ μπορεί να πάρει τον «χαρακτήρα» και τη μορφή ενός «έξυπνου» ρολογιού, δεν θυσιάζει τις δυνατότητές του ως smartphone- το μόνο του μειονέκτημα φαίνεται πως είναι αισθητικό, καθώς ενδεχομένως αρκετοί χρήστες να το θεωρήσουν ογκώδες για το χέρι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung αναπτύσσει ήδη οθόνες οι οποίες θα είναι φτιαγμένες από εύκαμπτο πλαστικό, ενώ εκτιμάται πως και η Apple και η Microsoft αναπτύσσουν τα δικά τους «έξυπνα ρολόγια».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By