Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ένεση στήριξης από τη Μέρκελ

Η γερμανίδα καγκελάριος επισημαίνει την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος κόντρα σε Κασσάνδρες

German Parliament - Chancellor Angela MerkelΤο «σεβασμό» της για τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας πως «οι αλλαγές είναι σημαντικές» και επισημαίνοντας πως η Αθήνα πέτυχε το πρωτογενές πλεόνασμα, παρότι «αρκετοί στην τρόικα δεν πίστευαν ότι θα επιτύχει».

Μιλώντας την Πέμπτη στο οικονομικό συνέδριο της Sueddeutsche Zeitung στο Βερολίνο, όπου πρόκειται να μιλήσει και ο Αντώνης Σαμαράς, η καγκελάριος χαρακτήρισε «απολύτως άξιες θαυμασμού» τις μεταρρυθμίσεις τον τελευταίο χρόνο, και εξέφρασε την επιθυμία της «η Ελλάδα να ξανασταθεί σύντομα στα πόδια της».

Η καγκελάριος αναφέρθηκε ακόμη στις περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας ως αποδείξεις των θετικών αποτελεσμάτων που φέρνουν ήδη τα προγράμματα διάσωσης και τόνισε ότι για τη Γερμανία αποτελεί εθνικό συμφέρον η ευημερία της Ευρώπης.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέπτεται το Βερολίνο για συνομιλίες με την Α. Μέρκελ. Η συνάντηση θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και όχι μια συζήτηση για διαπραγματεύσεις όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By