Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τη ληστεία στο Βελβεντό

Ο Εισαγγελέας ζήτησε να κριθούν ένοχοι όχι ως τρομοκράτες

Investigation of anti-terrorist squad / Έρευνα της αντιτρομοκρατικής

Την ενοχή των έξι κατηγορουμένων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης πρότεινε ο Εισαγγελέας, που ζήτησε να κριθούν ένοχοι όχι ως τρομοκράτες, αλλά ως δράστες του κοινού ποινικού δικαίου.

Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, στους νεαρούς πρέπει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά, σημειώνοντας ότι συμπεριφέρθηκαν καλά σε όσους συμμετείχαν στο περιστατικό, όπως οι πελάτες της τράπεζας ή ο πολίτης που κράτησαν για λίγο ως όμηρο, ενώ δεν διακινδύνευσε καμία ανθρώπινη ζωή.

Σε βάρος των κατηγορουμένων είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με βάση τις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου, ληστεία από κοινού και κατά συρροή, αρπαγή από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, αντίσταση κατά της αρχής από άτομα που οπλοφορούν, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και απλή σωματική βλάβη.

Τονίζεται ότι τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που είχαν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την συμμετοχή τους και την δράση της οργάνωσης, είχαν αρνηθεί ότι οι έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης υπήρξαν μέλη της.

By