Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ένοχος ο Άκης και άλλοι 16

Ένοχος κρίθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και άλλοι 16 συγκατηγορούμενοι του για την υπόθεση διακίνησης παράνομου χρήματος από «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Tsoxatzopoulos

Ένοχος κρίθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και άλλοι 16 συγκατηγορούμενοι του για την υπόθεση διακίνησης παράνομου χρήματος από «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ο πρώην υπουργός και ακόμη 11 εκ των κατηγορούμενων κρίθηκαν μάλιστα ένοχοι με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις, που επιβάλλει ο νόμος.

Η εισήγηση των εισαγγελέων Γ. Αδειλίνη και Π. Παναγιωτόπουλου για την πολύκροτη υπόθεση είναι να κηρυχθούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι, πλην δύο, για τους οποίους ζήτησαν απαλλαγή λόγω αμφιβολιών.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κρίθηκε ειδικότερα ένοχος με όλες τις επιβαρυντικές προϋποθέσεις του νόμου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, το οποίο προκάλεσε ζημία 55 εκ . ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, βάσει των χρημάτων και των ακινήτων που έχουν βρεθεί.

Ένοχοι κρίθηκαν επίσης η νυν σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο αδελφός της Β. Σταμάτη, Παναγιώτης Σταμάτης, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, η δικηγόρος Ταλίτα Τσεκούρα, οι εκπρόσωποι της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Οράτιος Μελάς και Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, , ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ Νίκος Καρατζάς, ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος και ο πρώην βουλευτής επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών Φώτης Αρβανίτης.

Αθώοι κρίθηκαν οι δικηγόροι Σπυρίδων Χατζηνικολάου και ο φερόμενος ως εκπρόσωπος της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης.

Αυτή την ώρα το δικαστήριο έχει διακόψει. Στη συνέχεια θα μιλήσουν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων που κηρύχθηκαν ένοχοι και οι οποίοι αναμένεται να ζητήσουν ελαφρυντικά, ενώ αύριο το πρωί αναμένεται να ανακοινωθούν οι ποινές. 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By