Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Ένσταση» για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης

Ζητήθηκε απόσυρση  του τμήματος που αφορά στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης

Boulh

«Ένσταση» σε ότι αφορά στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης έβαλε η ΝΔ με τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη να αποσύρει επί της ουσίας το μισό νομοσχέδιο.

Το αίτημα διατύπωσε ο εισηγητής της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης ο οποίος εκφράζοντας μερίδα βουλευτών του κόμματος –κυρίως- της Θεσσαλονίκης, ζήτησε την απόσυρσή του τμήματος που αφορά στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης, ώστε να υπάρξουν βελτιώσεις σε ρυθμίσεις του. Το ίδιο αίτημα είχε εκφράσει στη συζήτηση στην επιτροπή και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης.

«Το θεωρώ μεγάλο λάθος και θα εξηγήσω στην ομιλία μου γιατί», σχολίασε ο Γιάννης Μανιάτης αποσύροντας το κομμάτι αυτό του νομοσχεδίου, ενώ τη διαφωνία του εξέφρασε και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Γκόκας. «Άκομψη» χαρακτήρισε την απόσυρση ο Παύλος Χαϊκάλης από τους ΑΝΕΛ.

Το νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει πλέον το Ρυθμιστικό Αθήνας – Αττικής και την ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια αναμένεται να ψηφιστεί απόψε επί της αρχής του και αύριο στα άρθρα και τις τροπολογίες του.

By