Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ένσταση Καρατζαφέρη για μια έδρα της Χρυσής Αυγής

Διεκδικεί την έδρα του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Επιτήδειου

XRYSH-AVGI

Ένσταση για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη ο οποίος ζητά τη μία από τις τρεις έδρες της Χρυσής Αυγής. Με την ένσταση που κατέθεσε στο Εκλογοδικείο ο κ. Καρατζαφέρης διεκδικεί την έδρα του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Επιτήδειου, καθώς θεωρεί αντισυνταγματικό το πλαφόν του 3% για την είσοδο στο ευρωκοινοβούλιο. Και αυτό, μετά το ποσοστό 2,7% που συγκέντρωσε το ΛΑΟΣ με 4.027 ψήφους, και δεν κατάφερε να περάσει το εκλογικό μέτρο του 3% που προβλέπει ο νόμος 4255/2014.

Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε να αλλάξει η νομολογία του Εκλογοδικείου στο θέμα της συνταγματικότητας του πλαφόν εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς έχουν σημειωθεί βασικές αλλαγές στην φυσιογνωμία των πολιτικών σχηματισμών που εισέρχονται στην Ευρωβουλή.

Στην ένστασή του ο κ. Καρατζαφέρης υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικό το πλαφόν του 3%, καθώς προσκρούει σε πλειάδα συνταγματικών αρχών, όπως αυτό της λαϊκής βούλησης, της ισότητας του εκλογικού δικαιώματος, της ισότητας των ευκαιριών των πολιτικών κομμάτων και της αναλογικότητας.

By