Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ένταση και μικρά επεισόδια στην Αθήνα

Πετροπόλεμος μεταξύ μαθητών και αστυνομικών στην Αθήνα, μολότοφ στο Αιγάλεω και κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του μετρό λόγω των συλλαλητηρίων στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

poreia610_552

Στα Προπύλαια βρίσκονται από τις 11 το πρωί εκατοντάδες διαδηλωτές που πραγματοποιούν συλλαλητήριο με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν μαθητές, αντιφασιστικές οργανώσεις, αντιεξουσιαστικά κινήματα, πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ και υπάλληλοι των νοσοκομείων.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, προκλήθηκε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, όταν επιχειρήθηκε από τους αστυνομικούς να περιορίσει τους διαδηλωτές στο πεζοδρόμιο.

Αυτή την ώρα, οι διαδηλωτές συγκροτούν πορεία, η οποία θα καταλήξει έξω από τη Βουλή, μ’ αποτέλεσμα να έχει κλείσει η οδός Πανεπιστημίου.

Εν τω μεταξύ, στις 3 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί και πάλι για τα Προπύλαια αντιφασιστική συναυλία από μαθητές, ενώ η κεντρική συγκέντρωση της ημέρας θα γίνει στις 6 το απόγευμα, επίσης στα Προπύλαια. Στη συγκέντρωση αυτή μέχρι στιγμής καλούν: Νέοι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ), Εργατική εφημερίδα «Δράση», φοιτητικοί σύλλογοι, Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, Συσπείρωση Αναρχικών.

Με εντολή της Αστυνομίας, κλειστοί είναι από τις 10 πρωί οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμός.

Μολότοφ στο Αιγάλεω

Άρχισαν οι πρώτες αναταραχές με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Μαθητές σε πορεία  κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω και κάποιος εξ αυτών φέρεται να πέταξε βόμβα μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα. Μέχρι στιγμής δεν είναι ακόμα γνωστό αν ο δράστης ήταν μαθητής.

Στο μεταξύ οι μαθητές παραμένουν συγκεντρωμένοι κοντά στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω , οι εντάσεις είναι μικρές και οι τόνοι φαίνεται να έχουν πέσει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By