Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ένταση στην συνεδρίαση της Κ.Ο του Πασοκ

Κριτική  Χρυσοχοΐδη στον Βενιζέλο

xrisoxoidis

Ένταση προκλήθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίασή της το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν βγήκαν από την αίθουσα οι εκπρόσωποι του Τύπου και έμειναν οι βουλευτές να συζητήσουν κεκλεισμένων των θυρών. Η συζήτηση από αρκετά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας επανήλθε στην λειτουργία του κόμματος, στην πορεία του προς την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και στο ρόλο των θεσμικών Οργάνων.

Ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε εκτενή τοποθέτησή του άσκησε έντονη κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο, σημειώνοντας πως το κόμμα υπολειτουργεί, πως δεν υπάρχει σχέδιο και στρατηγική και πως υπάρχει απόσταση από την κοινωνία.

Απαντώντας ο κ. Βενιζέλος, έκανε λόγο  για «συνομωσίες», ενώ διαμαρτυρύθηκε λέγοντας πως όλοι βάλουν εναντίον του.

Αμέσως η αναπληρώτρια υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Έφη Χριστοφιλοπούλου, υποστήριξε τον κ. Βενιζέλο , ενώ ανέφερε ότι  η εικόνα του κόμματος δεν είναι καλή και πως υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι μονίμως διαφωνούν.

xristofilopoulou

 

Στην κα Χριστοφιλοπούλου απάντησε ο Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος υπογράμμισε πως διαφωνεί κάθετα με την άποψή της λέγοντας ότι δεν μπορεί να βρίσκονται σε ένα κόμμα που να κυριαρχεί μόνο μία άποψη και να μην γίνονται ανεκτές οι διαφορετικές γνώμες. Ο κ. Μωραΐτης είπε πως κάποιοι θέλουν το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει ένα μικρό κόμμα, για να υπάρχει μόνο μία άποψη. Επίσης, απαντώντας στον κ. Βενιζέλο, ο κ. Μωραΐτης είπε πως «συνομωσίες» κάνουν οι «καλικάντζαροι» και η «πέμπτη φάλαγγα», θυμίζοντας την προ ολίγων εβδομάδων σχετική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Κάραβελ.

Κριτική άσκησε, επίσης, και ο Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο κόμμα με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, την ΕΡΤ και τη λίστα Λαγκάρντ.

Επιπλέον, ο Μιχάλης Κασσής  εξέφρασε την άποψη πως το κόμμα έχει διαλυθεί και ζήτησε την παραίτηση του γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη, αφού αυτός δεν μπορεί να ανταποκριθεί αντικειμενικά να ανταποκριθεί στα καθηκοντά του, δεδομένου ότι μένει πλέον τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας στις Βρυξέλλες. Ο κ. Κασσής είπε, δε, πως θα πρέπει ο κ. Βενιζέλος να δρομολογήσει την αντικατάσταση του κ. Ανδρουλάκη και να αναλάβει και ο ίδιος τις ευθύνες του, στο βαθμό που του αναλογούν.

 

By