Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έντονες αιχμές Αντώναρου για το θέμα του Μπαλτάκου

«Μπηχτή» του στελέχους της ΝΔ κατά του Φαήλου Κρανιδιώτη 

antonaros11

«

Δεν θα πρέπει να έχουμε καμία απολύτως επαφή με τα άκρα» ανέφερε ο Ευάγγελος Αντώναρος σε δηλώσεις του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον Τάκη Μπαλτάκο.

Ο κ. Αντώναρος τονίζει πως ο ιδρυτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε αρνηθεί οποιαδήποτε συνεργασία με την ακροδεξιά Εθνική Παράταξη το 1977 και σημειώνει: «Με τα άκρα δεν συνεργαζόμαστε. Τελεία και παύλα».

Ανέφερε ακόμα ότι οι ηγέτες της Κεντροδεξιάς πρέπει να έχουν σαφή οριοθέτηση προς την Άκρα Δεξιά και να συνθέτουν προς το Κέντρο, αναφέροντας ως παράδειγμα στο συγκεκριμένο ζήτημα τον Κώστα Καραμανλή.

Σε ερώτηση για τη συμμετοχή ή μη του Φαήλου Κρανιδιώτη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές του Μαΐου, ο κ. Αντώναρος εκφράζει την άποψη ότι το στίγμα της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να το δίνουν άτομα που αφού περιπλανήθηκαν σε ανύπαρκτους ή ασήμαντους πολιτικούς χώρους, προσπαθούν όχι μόνο να βρουν στέγη στη Ν.Δ., αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και να της επιβάλουν τη δική τους ιδεολογική ταυτότητα».

Καλεί μάλιστα τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. να μην ψηφίσουν υποψηφίους με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Πάντως ο κ. Αντώναρος τονίζει ότι κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς «έχει εκφράσει με τρόπο ξεκάθαρο την απόλυτη και κατηγορηματική αντίθεσή του προς το ναζιστικό κόμμα που προσπαθεί να υπεισέλθει στην πολιτική ζωή του τόπου».

Χαρακτηρίζει επίσης την Χρυσή Αυγή «ύπουλη εγκληματική συμμορία».

Τάσσεται τέλος – εμμέσως – ενάντια στην αλλαγή ονόματος και συμβόλων της Νέας Δημοκρατίας.

By