Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έντονες αντιδράσεις από τους ενστόλους-Ζητούν την απόσυρση της διάταξης για τα ταμεία τους

Τόσο ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος όσο και ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΞΙΑ Γιάννης Κατσιαμάκας, εκφράστηκαν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στη ρύθμιση, χαρακτηρίζοντας εξευτελιστική

enstoloi630_210114

Από νωρίς το πρωί με την έναρξη της συνεδρίασης άρχισαν τα όργανα στη Βουλή με τους εκπροσώπους των ενστόλων να δηλώνουν ανικανοποίητοι από τις αλλαγές του υπουργείου Εργασίας και να αξιώνουν την απόσυρση της διάταξης που αφορά τα ταμεία τους.

«Άμα το περάσουν θα πάνε να μετρήσουν τις ψήφους τους», είπε σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος και πρόσθεσε πως αυτό που ενδιαφέρει τους υπουργούς είναι μόνον οι καρέκλες τους.

Στην συνεδρίαση της επιτροπής, τόσο ο Χρήστος Φωτόπουλος όσο και ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΞΙΑ Γιάννης Κατσιαμάκας που υπηρετεί ως υποφρούραρχος στη Βουλή, εκφράστηκαν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στη ρύθμιση, χαρακτηρίζοντας εξευτελιστική. «Μειώσαμε τα εφάπαξ μόνοι μας, αυξήσαμε τις εισφορές μας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μας πειράξουν το ταμείο», ανέφερε ο Χρήστος Φωτόπουλος, προσθέτοντας ότι η ρήτρα αξιόμαχου είναι ασαφής και επιδέχεται πολλών υπόπτων ερμηνειών. Χαρακτήρισε αντισυνταγματική τη διάταξη, εκτίμησε ότι θα επέλθει κύμα φυγής που θα οδηγήσει στην κατάρρευση του ταμείου και ζήτησε την απόσυρση των ρυθμίσεων που τους αφορούν. «Το Υπουργείο Οικονομικών λειτουργεί εκτός νομιμότητας. Η πολιτεία τελεί εν αδίκω. Φαντάζεστε να αρχίσει και ο ένστολος να λειτουργεί εκτός νομιμότητας;», διερωτήθηκε.

Περισσότερο οξύς υπήρξε ο υποφρούραρχος της Βουλής Γιάννης Κατσιαμάκας που υποστήριξε ότι «το υπουργείο έρχεται ως νταβατζής να μας επιβάλλει τι θα κάνουμε στα ταμεία μας» και ότι «το μόνο που θέλει είναι να βάλει χέρι στα 200 εκατομμύρια ευρώ αποθεματικό που έχουμε, γι’ αυτό μας υποχρεώνει να ενταχθούμε στο ΕΤΕΑ». Η αναφορά του σε νταβατζήδες προκάλεσε την αντίδραση του προεδρείου της επιτροπής, αλλά ο Γιάννης Κατσιαμάκας συνέχισε σε υψηλούς τόνους: «Θέλουν να μας εκθέσουν στα μάτια της κοινής γνώμης ως δήθεν ευνοούμενους. Η εξαίρεση από το ΕΤΕΑ προβλέπεται για όλους τους άλλους κλάδους. Ήταν αυτονόητο ότι θα γίνει και για τους αστυνομικούς». Είπε ότι η ρύθμιση για τη ρήτρα αξιομάχου είναι εξευτελιστική και ότι «δεν είναι δυνατόν να προσμετράται ποτέ το αξιόμαχο ενός σώματος με μαθηματικούς τύπους ή αλγόριθμους, να αφήσουν το ταμείο μας ως έχει».

By