Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έντονες αντιδράσεις για το κατεπείγον του ν/σ για τη πολεοδομική μεταρρύθμιση

«Ποια καθεστώτα το κάνουν αυτό; Δημοκρατία δε λέγεται, σας αφήνουμε να επιλέξετε το όνομα, αλλά δημοκρατία δε λέγεται», σχολίασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή το κατεπείγον της συζήτησης του υπό κατάθεση νομοσχεδίου

lafazanis

Ένταση προκάλεσε στη Βουλή η προαναγγελία κατάθεσης νομοσχεδίου για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για αίσχη και αθλιότητες της κυβέρνησης και τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη να τονίζει ότι πιέζουν οι προθεσμίες για την εκταμίευση της δόσης.

«Ποια καθεστώτα το κάνουν αυτό; Δημοκρατία δε λέγεται, σας αφήνουμε να επιλέξετε το όνομα, αλλά δημοκρατία δε λέγεται», σχολίασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή το κατεπείγον της συζήτησης του υπό κατάθεση νομοσχεδίου, ενώ έντονα αντέδρασε και ο Νικήτας Κακλαμάνης που υποστήριξε ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για τους βουλευτές. Στο σχόλιο μάλιστα, του προέδρου της επιτροπής Γιώργου Βλάχου ότι η Ολομέλεια έκλεισε λόγω έλλειψης νομοσχεδίων προς συζήτηση, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής ανέφερε ότι το αντιρατσιστικό είναι έτοιμο και περιμένει.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοίνωσε ο Γιώργος Βλάχος, θα συντμηθεί οι διαδικασίες συζήτησης τόσο του υπό κατάθεση νομοσχεδίου όσο και αυτού που συζητείται στην επιτροπή για τα επενδυτικά σχέδια.

Ο Γιάννης Μανιάτης από την πλευρά του είπε ότι τα δύο νομοσχέδια πρέπει να έχουν ψηφιστεί έως την 1η Ιουλίου για να είναι η χώρα εντός προθεσμιών– τόσο για τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, όσο και για τις προθεσμίες χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

By