Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Έντονες αντιδράσεις από τις φωτογραφίες των Γλυπτών που ανέβασε το Βρετανικό Μουσείο

«Είναι κλεμμένα, φέρτε τα πίσω και άλλα τέτοια σχόλια δέχτηκε η φωτογραφία με τα Γλυπτά»

marmara

Την έντονη αντίδραση των χρηστών του Instagram προκάλεσαν οι φωτογραφίες από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, που ανέβασε χθες η ομάδα των social media marketing του Βρετανικού Μουσείου του Λονδίνου, για λόγους διαφήμισης.

Είναι κλεμμένα, φέρτε τα πίσω και άλλα τέτοια σχόλια δέχτηκε η φωτογραφία με τα Γλυπτά, ενώ ενδιαφέρον προκαλούν τα σχόλια των χρηστών που δεν ήταν “Ελληνες αλλά πιστεύουν οτι τα Γλυπτά πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα.

«Πρεπει να τα δούμε στην πατρίδα τους, πηγαίνετε στο Μουσείο της Ακρόπολης είναι υπέροχο» γράφουν. «Επιτέλους δώστε τα πίσω»«Είναι πολύ ντροπή που προωθείτε μέσα από το instagram την κλεψιά σας και την προδοσία στα Γλυπτά του Παρθενώνα, αντί να παραδεχτείτε το λάθος σας και να τα επιστρέψετε» γράφει μια χρήστρια.

«Στην Ελλάδα γιορτάζουμε Βρετανούς όπως ο Λόρδος Βύρωνας, όχι τύρρανους όπως ο Λόρδος Έλγιν» αναφέρει άλλος χρήστης.

Φαίνεται όμως ότι οι Βρετανοί δεν πτοούνται καθότι ο διευθυντής του Μουσείου δήλωσε σήμερα στα βρετανικά μέσα ότι, «η θέση του Μουσείου παραμένει αυτή που ήταν πάντοτες. Τα διάσημα γλυπτά που αγοράστηκαν από τον Λόρδο Έλγιν, στις αρχές του 19ου αιώνα, θα παραμείνουν στην κατοχή των Βρετανών προς μεγάλη ανακούφιση των περισσοτέρων Βρετανών. Πολλά από τα κομμάτια των αετωμάτων δεν υπάρχουν καν οπότε δεν έχει νόημα το επιχείρημα των Ελλήνων ότι θέλουν να τα ενώσουν με το κτίσμα του Παρθενώνα» εξήγησε.

Παρ” όλα αυτά το Μουσείο σύμφωνα με σημερινό άρθρο από την εφημερίδα «Evening Standard» δέχεται ανελέητη επίθεση, την μεγαλύτερη εδώ και δεκαετίες να επιστρέψει τα Γλυπτά καθώς πλέον θα υπάρξει διεκδίκηση δια της νομικής οδού, με τους δικηγόρους Geoffrey Robertson και Amal Clooney.

By