Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έντονη πολιτική κόντρα για τον ύμνο του ΕΑΜ στην παρέλαση Χαλανδρίου

Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης επιτίθενται στον δήμαρχο

parelash

Η απόφαση του δήμου Χαλανδρίου να γίνει η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου υπό τους ήχους του ύμνου του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου αντί για παραδοσιακό εμβατήριο που ακολουθεί το βήμα των μαθητών, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης, σχολίασε την παρέλαση στο Χαλάνδρι με δηκτικό τρόπο γράφοντας χαρακτηριστικά στο Twitter του: «Ήθελα νά´ξερα οι Δεξιοί του Χαλανδρίου που ψήφισαν αυτόν τον Δήμαρχο ή που απείχαν από τον β´ γύρο των εκλογών πώς αισθάνθηκαν σήμερα; Εύγε..» και συνέχισε με μία ακόμη ανάρτηση:«Όταν τελικά οι Συριζαίοι μιλούν για κατάργηση των παρελάσεων εννοούν αυτό που είδαμε στο Χαλάνδρι. Εμφυλιοπολεμικό μίσος…Ψηφίστε τους!».

Και ο Θάνος Πλεύρης πήρε θέση για το περιστατικό και μέσω Twitter επιτέθηκε στον δήμαρχο Χαλανδρίου, κ. Ρούσσο: «Στο Χαλάνδρι ο ανταρσυοσυριζας δήμαρχος κ. Ρούσσος υποχρέωσε τα παιδιά να παρελάσουν με τον ύμνο του ΕΑΜ. Το αληθινό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ» ήταν η πρώτη ανάρτησή του και ακολούθησε και δεύτερη: «Κάποιος ας πει στον ανιστόρητο δήμαρχο ότι την 28η δεν υπήρχε ΕΑΜ και οι τότε σύντροφοί του στα Σοβιέτ μοίραζαν την Πολωνία με τον Χίτλερ».

By