Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Έπαινοι Νταισελμπλούμ στον Σαμαρά

Συνάντηση διάρκειας 45 λεπτών είχε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλούμ στο Μέγαρο Μαξίμου

daiselblum600_010413
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρωθυπουργός άκουσε επαίνους από τον κ. Νταϊσελμπλούμ, στο κλίμα των θετικών δηλώσεων που έκανε και το πρωί, κατά την άτυπη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Ζάππειο Μέγαρο.

Το πρωί, το Eurogroup άναψε το πράσινο φως για την εκταμίευση 8,3 δισ. ευρώ σε τρεις δόσεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν μια σειρά από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει συμφωνήσει η Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο Γερούν Νταϊσελμπλούμ, οι δόσεις θα δοθούν σε τρία τμήματα, 6,3 δισ. στο τέλος Απριλίου και από ένα δισ. τον Ιούνιο και τον Ιούλιο με έξι προαπαιτούμενα για το κάθε τμήμα.

Επίσης, όπως είπε ο Νταϊσελμπλούμ κατά τη διάρκειας συνέντευξης Τύπου, στο Eurogroup μπήκε στο τραπέζι η συζήτηση μιας στρατηγικής ανάπτυξης για την Ελλάδα την οποία θα υποστηρίξει η ευρωζώνη, έτσι «ώστε να αξιοποιήσει καλύτερα τους διαθέσιμους πόρους και την τεχνική βοήθεια και να ενισχύσει η Ελλάδα τον ρυθμό ανάπτυξής της».

By