Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έπαινοι προς Σαμαρά από την Fairfax που συνεχίζει να «χτενίζει» την Ελλάδα

«Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τοποθετήσεις σε ελληνικές ευκαιρίες» δήλωσε ο πρόεδρος του fund

Prem Watsa--621x414

«Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει καλή δουλειά» σημείωσε ο πρόεδρος του επενδυτικού fund Fairfax, Πρεμ Γουάτσα στο Reuters, αναφέροντας ότι θα συνεχίζει να επιδιώκει επενδυτικά deals στη χώρα μας.

Ο κ. Γουάτσα θεωρεί ότι οι τοποθετήσεις που έχει κάνει το fund σε Ελλάδα και Ιρλανδία έχουν φανεί ότι αποδίδουν μέχρι στιγμής, με τον ίδιο να μην προσδιορίζει την περαιτέρω στρατηγική που θα ακολουθήσει το fund στην Eurobank. Όπως αναφέρει το κείμενο του Reuters, η Fairfax είχε συνδεθεί με ενδεχόμενη επένδυση στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος το Μάρτιο, όταν η τράπεζα ανακοίνωσε πως το καναδικό fund είχε «εκφράσει ενδιαφέρον» για την ανακεφαλαιοποίηση του ιδρύματος.

Τελικά η Fairfax δεν συμμετείχε στην ανακεφαλαιοποίηση της ΕΤΕ αλλά τον Οκτώβριο ανακοίνωσε πως αυξάνει τη συμμετοχή της στην Eurobank Properties από το 19% στο 41%, ενώ θεωρείται από τους πιθανούς ενδιαφερόμενους για την Eurobank.

Θυμίζουμε ότι το εν λόγω καναδικό  fund διαχειρίζεται κεφάλαια συνολικού ύψους 23 δισ. δολαρίων, με το 30% του κεφαλαίου του να είναι άμεσα διαθέσιμο για αξιοποίηση πιθανών ευκαιριών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By