Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έπεσαν μηνύσεις για τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ

Οι εργαζόμενοι του Καποδιστριακού κατέθεσαν μήνυση κατά ανώτερων υπαλλήλων του αξιωματούχων του υπ. Παιδείας

aei622_221013

Μήνυση για παράβαση καθήκοντος υπέβαλε ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αθανάσιου Κυριαζή και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Προσωπικού Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Γεωργίας Κουρούπη.

Στη μήνυσή τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού αναφέρουν ότι, παρά το σχετικό αίτημα που έχουν υποβάλει από τον Σεπτέμβριο, δεν περιήλθε ποτέ στα χέρια τους η αιτιολογημένη έκθεση αξιολόγησης των δομών των πανεπιστημίων, βάσει της οποίας κρίθηκε, ότι θα πρέπει να τεθούν 1.349 υπάλληλοι οκτώ ιδρυμάτων σε διαθεσιμότητα.

«Η παράδοση του συγκεκριμένου εγγράφου δηλώνει την παράβαση του καθήκοντος του Γενικού Γραμματέα ως Προϊσταμένου των συγκεκριμένων Υπηρεσιών και της κ. Κουρουπή, δεδομένης της βαρύτητας και της σημασίας της συγκεκριμένης έκθεσης που οδηγεί σε διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικούς υπαλλήλους, 498 από τους οποίους ανήκουν στον σύλλογό μας» σημειώνεται στη μήνυση.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι κάνουν λόγο για «μεροληπτική μεταχείριση» σε βάρος τους, «δεδομένης της εξαίρεσης από το μέτρο της διαθεσιμότητας του πανεπιστημίου Πειραιά και του ΤΕΙ Πειραιά, που, όπως αναφέρουν, ανήκουν στην περιφέρεια στην οποία εκλέγεται ο υπουργός Παιδείας Κων/νος Αρβανιτόπουλος, ενώ στο πανεπιστήμιο Πειραιά υπηρετεί ο κ. Κυριαζής ως καθηγητής».

Εν τω μεταξύ, λήγει τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την ηλεκτρονική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που δεν απέστειλαν τις λίστες διαθεσιμότητας.
Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν νωρίτερα πως από χθες έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των υπαλλήλων που απογράφονται. Ως γνωστόν, το υπουργείο έχει διαμηνύσει πως όσοι υπάλληλοι δεν απογραφούν θα τεθούν αυτομάτως σε αργία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By