Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Έπιασε κορυφή ο ΠΑΟΚ μετά το 1-0 στο Αγρίνιο -Άγγελος: «Θα ήταν άδικο αν δεν το παίρναμε…»

«Μπορούσαμε να καθαρίσουμε νωρίτερα αυτό το παιχνίδι με τις φάσεις που είχαμε. Στο τέλος κινδυνεύσαμε να μην πάρουμε το ματς και αυτό θα ήταν άδικο. Δεν είμαι ικανοποιημένος γιατί κάναμε πολλά λάθη και ήμασταν κουρασμένοι. Από εκεί και πέρα όμως κερδίσαμε γιατί ήμασταν πειθαρχημένοι και οργανωμένοι. Μπράβο στα παιδιά» είπε ο Άγγελος Αναστασιάδης για τη νίκη του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο.

pegasus_LARGE_t_1041_106268794«Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολλά παιδιά σε κακή βραδιά. Κέρδισε η καλύτερη ομάδα. Πήραμε ένα μάθημα για την συνέχεια» είπε από την πλευρά του ο Μάκης Χάβος.

Πράγματι, έχοντας για κορυφαίους τους Μακ και Κάτσε, ο ΠΑΟΚ ανώτερος του Παναιτωλικού, πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική του νίκη, επικρατώντας με 1-0 στο Αγρίνιο κι έπιασε τον Ολυμπιακό στην κορυφή με 10 βαθμούς.

Ο «δικέφαλος» που ήταν νωθρός μέχρι την επίτευξη του γκολ (36′ πεν. Μακ), ανέβασε ανά διαστήματα την απόδοσή του. Είχε και δοκάρι με τον Ζε Βίτορ στο 64ο λεπτό, ενώ οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε κακή μέρα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και δεν δημιούργησαν ουσιαστικά μια «καθαρή» ευκαιρία, αν εξαιρέσουμε τη φάση του 90+3′ με τον Αλβες, που προήλθε από γκέλα του Γλύκου (έσωσε ο Κατσικάς).

Ο Φακούντο Περέιρα με μια εξαιρετική μπαλιά του έδωσε ενδιαφέρον στο ματς! Ο Αργεντινός έβγαλε στο ένας με έναν τον Μακ με τον Κουτρομάνο, ο παίκτης του Παναιτωλικού «έφαγε» την προσποίηση και ανέτρεψε τον μεσοεπιθετικό του «δικέφαλου» με τον Κουκουλάκη να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Σλοβάκος ανέλαβε την εκτέλεση και παρά την καλή εκτίναξη του Ράφαελ,  ο ΠΑΟΚ πήρε κεφάλι στο σκορ. Αυτό ήταν το τρίτο διαδοχικό γκολ του Μακ στο πρωτάθλημα και δεύτερο σερί με χτύπημα πέναλτι.

Στο 40′ οι φιλοξενούμενοι, απελευθερωμένοι πλέον από το προβάδισμά τους, βγήκαν εξαιρετικά στην κόντρα με τον Κάτσε να βγάζει αριστερά στον Μακ, τον Σλοβάκο να συγκλίνει προς τα μέσα και να βγάζει παράλληλη μπαλιά στον Κλάους, που εξαπέλυσε… κεραυνό στην κίνηση, όμως ο Ράφαελ τον εξουδετέρωσε με γροθιές!

Ο Χάβος έκανε δυο αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όμως η εικόνα του Παναιτωλικού δεν βελτιώθηκε αισθητά. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο ανεβασμένος μετά το γκολ και με τον Μακ να βγάζει φάσεις, απείλησε τους Ακαρνάνες με δεύτερο γκολ, ωστόσο, αυτό δεν ήρθε.

Ο «δικέφαλος» έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, όμως η κεφαλιά του Ζε Βίτορ στο 64′ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ράφαελ.

Αντίθετα, ο Παναιτωλικός, πάτησε δυο φορές περιοχή με καλές προϋποθέσεις, όμως και στις δυο οι παίκτες του ολιγώρησαν (58′ Αλβες, 66′ Κάπελ) και δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Γλύκο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ράφαελ, Κουτρομάνος (46′ Κουτρομάνος), Γκαρσία Μαρτίνες, Κούσας, Αλβες, Θεοδωρίδης (74′ Βασιλείου), Μαλεζάς, Γοδόι, Μορένο (46′ Κάπελ), Νίκολας Μαρτίνες, Φωτάκης

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Ρατς, Βίτορ, Περέιρα (56′ Τζιόλης), Μακ, Σαλπιγγίδης (79′ Κίτσιου), Κάτσε, Τζανδάρης, Αθανασιάδης (78′ Παπαδόπουλος).

By