Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έρευνα για κείμενο εφέδρων, που ζητεί παραίτηση της κυβέρνησης

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αφορμή κείμενο εφέδρων, το οποίο μιλούσε για παραίτηση της κυβέρνησης και συγκρότηση νέας, χωρίς πολιτικούς.

areios-pagosΓια το θέμα ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα, ενώ θα πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη στον Άρειο Πάγο σήμερα. Η πρόσκληση της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) σε αντιμνημονιακή εκδήλωση διαμαρτυρίας το ερχόμενο Σάββατο το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς αναφέρεται σε σύμπραξη στρατού- λαού για την παραίτηση της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας, συγκρότηση νέας κυβέρνησης , υπό την εγγύηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ΚΕΕΔ ζητά ειδικότερα:

  • Παραίτηση της κυβέρνησης και συγκρότηση νέας υπό τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας, εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών.
  • Αναστολή εφαρμογής των μνημονιακών νόμων και προκήρυξη εκλογών εντός διμήνου, με την απαγόρευση όλων των πολιτικών που μετείχαν σε προηγούμενες κυβερνήσεις.
  • Εξεταστική επιτροπή από ανώτατους δικαστικούς για απόδοση ευθυνών σε όσους μας οδήγησαν στην καταστροφή.
  • Αμεση δήμευση περιουσιακών στοιχείων Γερμανών μέχρι πλήρους αποζημιώσεως του ελληνικού Δημοσίου για τις πολιτικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.
  • Προστασία από την εχθρική επεκτατικότητα.
  • Απομάκρυνση των λαθρομεταναστών.

«Θεσμός εγγυητής όλων των παραπάνω μπορεί να είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ως ισχυρός ανιδιοτελής φορέας έναντι οποιασδήποτε απειλής. Τα Σώματα Ασφαλείας καλούνται να διασφαλίσουν την εφαρμογή των παραπάνω και την ομαλή μετάπτωση σε πραγματική συνταγματική νομιμότητα», καταλήγει το κείμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, δημιουργώντας ανησυχία για ευθεία παρέμβαση στην πολιτική ζωή της χώρας και ξυπνώντας μνήμες από άλλες εποχές. 

Κατά την έκτακτη σύσκεψη εξετάστηκε επίσης δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian στο οποίο γινόταν αναφορά για εκπαίδευση ομάδων κρούσης και 3.000 μελών της Χρυσής Αυγής από στρατιωτικούς.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτ.Κουτζαμάνη με τη συμμετοχή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Εμ. Ρασιδάκη, της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτας Φάκου, του εισαγγελέα Εφετών Ι. Σακελλάκου και του εποπτεύοντος εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Κ. Τζαβέλλα.
(Visited 1 times, 1 visits today)
By