Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έρευνα για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Κέρκυρας για την πορεία των ερευνών.

υπουργείο περιβαλλοντοςΣτο δημαρχείο της Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την πορεία των ερευνών των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελο Λιβιεράτο, μετά από αίτημα του δημάρχου Κέρκυρας -και προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων- Γιάννη Τρεπεκλή. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων των Ιονίων νήσων.

Ο υπουργός, στην εισήγησή του,  ενημέρωσε ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η ανάλυση των ευρημάτων από ειδικευμένα εργαστήρια.

Ο υπουργός δήλωσε: «Από τον Μάιο θα αρχίσει η διεθνοποίηση των δεδομένων, για να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τις εταιρείες, ώστε το πρώτο μισό του 2014 να προσδιοριστούν τα οικόπεδα εξόρυξης», επισημαίνοντας ότι υπάρχει χρόνος για να συζητηθεί το θέμα διεξοδικά, ώστε να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών των Ιονίων και ευχαρίστησε το δήμαρχο της Κέρκυρας για την πρόσκληση. «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια σύσκεψη και είμαστε ανοικτοί στο διάλογο» δήλωσε ο κ. Λιβιεράτος.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής ευχαρίστησε τον υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα για παροχή ενημέρωσης.

 

 

By