Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έρευνα εις βάρος του πατέρα Ρέντσι για δόλια χρεοκοπία

Αντικείμενο της έρευνας εταιρία του Τιτσιάνο Ρέντσι που κήρυξε πτώχευση το 2013

mateo-rentsi

Την κατηγορία της δόλιας χρεοκοπίας φέρεται να αντιμετωπίζει ο πατέρας του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, Τιτσιάο.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα της Γένοβας Il secolo XIX η εταιρεία Chil Srl του κ. Ρέντσι, του πρεσβύτερου,  την οποία είχε ιδρύσει κοντά στη Φλωρεντία και είχε αντικείμενο τη διανομή εφημερίδων και περιοδικών, εγκατέλειψε το 2005 την έδρα στη  Γένοβα χωρίς να εξοφλήσει τα συσσωρευμένα ενοίκια που χρωστούσε. Άφησε επίσης το κτήριο σε πολύ κακή κατάσταση.

Ο Τιτσιάνο Ρέντσι, εναντίον του οποίου είχε προσφύγει στα δικαστήρια ο ιδιοκτήτης του κτηρίου, πούλησε στο μεταξύ την εταιρεία του σε Γενοβέζο επιχειρηματία, όμως λίγο αργότερα, το 2013, η Chil κήρυξε πτώχευση. Τότε άρχισε και η δικαστική έρευνα για δόλια χρεοκοπία.

Παρότι οι δικαστικές αρχές δεν έχουν κάνει λόγο για την υπόθεση η Μέχρι στιγμής οι εφημερίδα δημοσιεύει ότι η εταιρεία καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό να καταβάλει ενοίκια συνολικού ύψους 11.000 ευρώ και τα δικαστικά έξοδα.

Ο νυν πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και μία από τις αδελφές του εμφανίζονταν ως οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της εταιρείας από το 1999 μέχρι το 2003, πολλά χρόνια πριν από τα γεγονότα που είναι υπό διερεύνηση από τη δικαιοσύνη.

By