Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έρχεται η γερμανική πολυεθνική Rewe στην Ελλάδα

Έχει ζητήσει από εξειδικευμένα γραφεία την πλήρη καταγραφή των νέων τάσεων και συνηθειών των Ελλήνων

REWE-SupermarktΕπαφές –και πάλι- με στελέχη μεσιτικών γραφείων στη Βόρειο Ελλάδα φημολογείται ότι ξεκίνησε το γερμανικό λιανεμπορικό γκρουπ Rewe, προκειμένου να επανεκτιμήσει το ύψος των τωρινών μισθώσεων για ακίνητα από 1.200 τ.μ. έως και 1800 τ.μ. Την ίδια στιγμή, αναφέρουν οι συγκεκριμένες πηγές, έχει ζητήσει από εξειδικευμένα γραφεία την πλήρη καταγραφή των νέων τάσεων και συνηθειών των Ελλήνων καταναλωτών.

Όπως λέγεται παρά την πρωταγωνιστική θέση που ελέγχει η Lidl στην Ελλάδα, η Rewe δείχνει να θεωρεί ότι τα νέα οικονομικά δεδομένα της χώρας έχουν δημιουργήσει σημαντικά περιθώρια δραστηριοποίησης και άλλων εκπτωτικών αλυσίδων. Το ενδιαφέρον του πολυεθνικού γκρουπ για την ελληνική αγορά είναι βέβαιο όπως επιβεβαιώνει και το γραφείο το οποίο είχε συστήσει πριν από μερικά χρόνια στην Ελλάδα με απώτερο στόχο την δραστηριοποίησή του στην εσωτερική αγορά.

Μολονότι δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει με πιο σχήμα θα εμφανιστεί το πολυεθνικό γκρουπ στην Ελλάδα, το πιθανότερο είναι μέσω της αλυσίδας που ελέγχει, της Penny Market. Η οποία τουλάχιστον στους Βορειοελλαδίτες είναι αρκετά γνωστή από τα ημερήσια ταξίδια που κάνουν στην Βουλγαρία για τις αγορές τους –μεταξύ άλλων- και στην εκπτωτική αλυσίδα Penny Market που διαχειρίζεται στη χώρα 45 καταστήματα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By