Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Έρχεται» και η Γραμμή 4 στο μετρό

Οι εννέα νέοι σταθμοί θα καλύπτουν την απόσταση από το Άλσος Βεΐκου έως τον Ευαγγελισμό

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εξετάζει τη χρηματοδότηση -με ένα δισ. ευρώ- τμήματος της Γραμμής 4 του Μετρό,  η οποία θα εκτείνεται από το Άλσος Βεΐκου έως και τον Ευαγγελισμό.

Το έργο, που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία εννέα  νέων σταθμών πρόκειται να ξεκινήσει εντός του 2014 , όπως συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον πρόεδρο της Βέρνερ Χόγιερ

Το σχέδιο για του μετρό περιλαμβάνει την έναρξη της Γραμμής 4 από το Άλσος Βεΐκου , η οποία θα διασχίζει τους σταθμούς: Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Πανεπιστήμιο, Κολωνάκι και θα καταλήγει στον ήδη υπάρχων σταθμό του Ευαγγελισμού. Η πλήρης ανάπτυξη της Γραμμής 4 περιλαμβάνει  συνολικά 29 σταθμούς, συνολικής έκτασης 33 χλμ., με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται στα 3,3 δισ. ευρώ.

Οι επεκτάσεις που αναμένεται να προωθηθούν μετά την κατασκευή του τμήματος Άλσος Βεΐκου – Ευαγγελισμός, σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς της «Αττικό Μετρό»  είναι οι εξής:
Ευαγγελισμός – Φάρος Ψυχικού και Φάρος Ψυχικού – Μαρούσι. Αυτό προβλέπεται να είναι και το δεύτερο μεγάλο τμήμα της γραμμής 4, καθώς θα περιλαμβάνει 10 σταθμούς και 10 χιλιόμετρα υπόγειας γραμμής. Θεωρητικά θα δημοπρατηθεί μετά το 2015.

Τμήματα Γραμμής 4:

1)Άλσος Βεΐκου – Περισσός: Είναι μία σημαντική επέκταση πιθανότατα με 2 σταθμούς που θα ενώσει τη Γραμμή 4 με τη Γραμμή 1 του Μετρό στον σταθμό Περισσός, δίνοντας πολλαπλές δυνατότητες μετακίνησης στους επιβάτες.

2)Μαρούσι – Εθνική Οδός: Η επέκταση εντάσσεται μάλλον στη Γ” φάση των επεκτάσεων, καθώς για να ξεκινήσει πρέπει να έχει -έστω- μπει σε τροχιά η κατασκευή της γραμμής μέχρι το Μαρούσι. Η επέκταση αυτή θα περιλαμβάνει τρεις σταθμούς, ενώ θα φτάσει στην Εθνική Οδό περνώντας από τις περιοχές Πεύκης και Λυκόβρυσης.

Πηγή: Ημερησία

(Visited 1 times, 1 visits today)
By