Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Έρχεται νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ

Απάντηση του υφυπουργού Εργασίας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή

kekeroglou

Σε νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ ώστε να αποφευχθεί μια βίαιη μεταβολή, στρέφεται το υπουργείο Εργασίας με τον υφυπουργό Β. Κεγκέρογλου να αναφέρει στη Βουλή ότι επεξεργάζονται πρόταση με βάση την οποία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα υπολογίζονται σε δεκαετή βάση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δ. Στρατούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Β. Κεγκέρογλου επιφυλάχθηκε να απαντήσει ποιους αφορά και από πότε θα ισχύσει ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ, ενώ χαρακτήρισε παραπληροφόρηση όσα ακούγονται για τις κύριες συντάξεις. Όπως είπε, η κρατική χρηματοδότηση, που είναι γύρω στα 11 δις ευρώ, δεν μειώνεται με το σύστημα που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από 1/1/2015, με το πλαφόν της σύνταξης που είναι στα 360 ευρώ να αντιστοιχεί στην κρατική χρηματοδότηση.

Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο να μην έχει το ταμείο χρήματα να συνεισφέρει το μερίδιό του ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε πως «είτε με το ένα σύστημα είτε με το άλλο, υπάρχει πρόβλημα, έχουν γίνει οι αναλογιστικές μελέτες και στόχος είναι να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By