Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έρχεται στην Ελλάδα ο…«εφιάλτης στην κουζίνα», Γκόρντον Ράμσεϊ

Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα πρωταγωνιστήσει στην νέα σειρά εκπομπών του μεγάλου σεφ, η οποία αναμένει να κάνει ρεκόρ τουριστών το 2014

kitchen_nightmares

Ένας «θρύλος» της υψηλής γαστρονομίας και πασίγνωστος ως «εφιάλτης της κουζίνας», ο Γκόρντον Ράμσεϊ πρόκειται να βρεθεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο γυρίσματος μιας σειράς εκπομπών που θα προβληθούν στο Βρετανικό δίκτυο Channel 4, με σκοπό να βοηθήσει τους Βρετανούς,  οι οποίοι διατηρούν εστιατόρια, ξενοδοχεία και πανδοχεία στην Ελλάδα, να τελειοποιήσουν τα πιάτα που απολαμβάνουν οι πελάτες τους

Η ιδέα της νέας σειράς εκπομπών του βρετανικού δικτύου βασίζεται στις τοπικές κουζίνες των καλύτερων τουριστικών προορισμών της Ευρώπης και η Ελλάδα, η οποία αναμένει ρεκόρ τουριστών το 2014, θα είναι η πρώτη χώρα στην οποία θα βρεθεί ο διάσημος σεφ από τον Μάιο μέχρι τον Ιούνιο του 2014. Ο ίδιος ο Ράμσεϊ έχει δηλώσει πολλές φορές πως είναι λάτρης της ελληνικής κουζίνας.

Η είδηση για τη σειρά των εκπομπών του Γκόρντον Ράμσεϊ στην Ελλάδα δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Keep talking Greece και επιβεβαιώθηκε από τον πρεσβευτή της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα.

greek_islands600

Τα εστιατόρια του πασίγνωστου σεφ έχουν βραβευτεί συνολικά με 14 αστέρια Μισελέν. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους σεφ της γενιάς του και έχει γίνει γνωστός παγκοσμίως κυρίως μέσω των εκπομπών του «Εφιάλτης στην κουζίνα» και «F Word». Γεννήθηκε στη Σκοτία το 1966 όπου προσπάθησε να κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αγωνιστεί και με την ομάδα Ρέιντζερς της Σκωτίας, την ομάδα που υποστήριζε από παιδί. Ωστόσο σοβαροί και συνεχείς τραυματισμοί είχαν ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο και να στραφεί στην υψηλή μαγειρική. Αφού εργάστηκε για δύο χρόνια σε διάφορα εστιατόρια του Λονδίνου ο Γκόρντον Ράμσεϊ βρέθηκε στο Παρίσι, όπου εργάστηκε δίπλα στους βραβευμένους σεφ Γκι Σαβουά και Γιοέλ Ρομπουνσόν.

Το 1993 επέστρεψε στο Λονδίνο και εργάστηκε ως σεφ και μέσα σε τρία μόλις χρόνια βραβεύτηκε με δύο αστέρια Μισελέν. Την επόμενη χρονιά έλαβε και τρίτο αστέρι Μισελέν για το εστιατόριό του στο Λονδίνο, ενώ τα εστιατόρια που διατηρεί σε ολόκληρο τον κόσμο, από την Ιταλία, τις ΗΠΑ μέχρι και το Κατάρ έχουν κερδίσει έντεκα ακόμα αστέρια Μισελέν.

By