Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έρχεται τιτλοποίηση ακινήτων του δημοσίου για 1 δις

Με στόχο να αντλήσει πάνω από 1 δις., ώστε να καλυφθεί εγκαίρως πιθανό νέο «ατύχημα» τύπου ΔΕΠΑ, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά σε τιτλοποίηση ακινήτων του δημοσίου.

Του Νίκου Φιλιππίδη
fosphotos.com
fosphotos.com

Τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του The Paper  προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ στην προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη διεθνούς Πιστωτικού Ιδρύματος ως συμβούλου για την τιτλοποίηση εντός του έτους ακινήτων του.

Το ΤΑΙΠΕΔ κατάληξε στη λύση του Bridge Financing επιχειρώντας να αντλήσει μέσα από την έκδοση πιθανότατα 3 ομολόγων ποσό άνω του 1 δις. ευρώ, ώστε να καλυφθεί εγκαίρως το οποίο πιθανό νέο «ατύχημα» ανάλογο της υπόθεση της ΔΕΠΑ, κατά την εκτέλεση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
Το Ταμείο εξετάζει την επιλογή πρόσληψης Διεθνούς Τράπεζας που θα προχωρήσει στην έκδοση τριών ομολόγων, ενός 400 εκατ. ευρώ περίπου και δυο άλλων ύψους 300 εκατ. ευρώ για διάστημα 5-7 ετών με επιτόκιο της τάξεως των 9-9,5%.
Ως collateral-εγγύηση για την έκδοση των αναφερόμενων ομολόγων θα δοθούν 100 περίπου ακίνητα που έχουν περάσει από την ΕΤΑΔ και άλλους φορείς του δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ, πολλά εκ των οποίων είτε βρίσκονται σε φάση εκμίσθωσης, είτε έχουν εισέλθει σε διαγωνιστική διαδικασία ή θα βρεθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
(Visited 1 times, 1 visits today)
By